VIDEO | O mașină a Poliției Locale dintr-un oraș italian a rănit 9 persoane care participau la o procesiune religioasă

Accidentul s-a petrecut în după-amiaza zilei de duminică, 16 octombrie 2022, în piazza Duomo din orașul italian Florența (Firenze, regiunea Toscana) unde o mașină a Poliției Locale a provocat rănirea a nouă persoane, dintre care două fetițe de 4 și 7 ani.

Potrivit ziarului La Repubblica, cauzele care au dus la producerea accidentului sunt în curs de investigare încă, dar cert este că mașina Poliției Locale, condusă de o femeie, a lovit o bicicletă și a declanșat astfel un carambol în mulțimea de persoane, provocând căderea la pământ a multora dintre ele.

Ambulanțele sosite la fața locului au transportat apoi o bătrână de 70 de ani la spital cu cod roșu de urgență, iar pe cele două fetițe de 4 și 7 ani, precum și alte două femei, cu cod galben de urgență. Alte patru femei au ajuns la spital cu cod verde, în schimb.

Procesiunea religioasă era desfășurată de comunitatea peruviană din Florența, deci majoritatea participanților erau de origine peruană.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Agenta de la Poliția Locală, care se afla la volanul mașinii, a suferit de asemenea răni ușoare, mai precizează sursa citată.