VIDEO: Messina – jefuiau magazine pretinzând că sunt români. Arestați patru italieni și un altul dat în urmărire.

Cinci jafuri în doar patru luni, două dintre ele la numai 20 de minute distanță unul de celălalt, altul executat chiar în plină zi. Cu fețele acoperite de căști de motociclist și amenințând oamenii cu un pistol semiautomat Bernardelli calibrul 7,65 cei cinci infractori italieni pretindeau că sunt români în timpul jafurilor pentru a induce anchetatorii în eroare.

Primul jaf a avut loc în plină zi, în data de 1 septembrie, 2016, într-un magazin de bijuterii din viale San Martino, de unde cei cinci au reușit să plece cu bijuterii în valoare de 5.000 de euro, dând astfel startul anchetei din partea autorităților din Messina. Infractorii au obligat angajatele magazinului să deschidă vitrinele cu bijuterii strângându-le de gât, după care au luat în grabă bunurile de valoare și au dispărut.

Cel de-al doilea și al treilea jaf au avut loc în data de 13 decembrie, 2016, la o distanță de numai 20 de minute unul de celălalt. Cei cinci criminali au jefuit întâi o măcelărie în corso Cavour, în jurul orei 18:50, apoi s-au mutat rapid în piazza San Clemente unde, în jurul orei 19:10 au jefuit o tutungerie. În urma celor două jafuri din acea dată au plecat cu 7.000 de euro la ei plus câteva cărți de credit și un portofel.

În data de 29 decembrie, 2016, au decis să jefuiască o agenție de asigurări, atât la acest jaf cât și la cele din 13 decembrie, jefuitorii folosind un pistol semiautomat pentru a amenința lumea, așa cum se poate vedea și din imaginile preluate de pe camerele de securitate. Pistolul, însă, l-au pierdut imediat după jaful de la agenția de la asigurări, precum și un papuc ce aparținea unuia dintre jefuitori, carabinierii intrând în posesia acestora imediat.

Ultimul jaf a avut loc în data de 12 ianuarie, 2017, în jurul orei 19:00, când cei cinci au jefuit magazinul „Messinsaldo” din Via Luciano Manara, 22, unde au amenințat angajații cu cuțite, i-au trântit la pământ și le-au furat tot – poșete, bijuterii, telefoane, ceasuri – precum și conținutul seifului cu un total de 900 de euro. În final, au încuiat angajații magazinului în baie și au plecat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un detaliu foarte important, care a ajutat anchetatorii să facă legătura între jafuri și să găsească infractorii, a fost faptul că la multe din aceste jafuri cei cinci infractori italieni se dădeau drept români, folosind un accent est-european și declarând chiar că provin din România.

„Noi în România așa facem”, spuneau infractorii victimelor, în timp ce le amenința cu pistolul, scrie presa italiană.

Cei patru infractori: Salvatore Di Paola, 28 ani; Antonino Mangano, 34 ani; Andrea Giacalone, 32 ani; Vincenzo Nunnari, 60 ani, au fost arestați în dimineața zilei de 3 februarie, 2017, în timp ce al cincilea complice la aceste jafuri este dat în urmărire generală de către polițiști.