VIDEO | Microbuz românesc, accident în Ungaria cu 2 morți și 9 răniți

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 04:00 din noaptea de sâmbătă spre duminică, 10 iulie 2022, pe Drumul Național 42 din Ungaria, în apropierea localităţii Berettyóújfalu.

Potrivit publicației maghiare haon.hu, care citează surse din poliție, șoferul unui microbuz înmatriculat în România s-a angajat în depășirea unui tractor ce se deplasa între Püspökladány la Berettyóújfalu, dar s-a ciocnit de o rolă cu furtun de mari dimensiuni, care era tractată de autovehiculul agricol.

În același timp, o autoutilitară venea din sens opus, iar microbuzul înmatriculat în România s-a izbit frontal de aceasta.

Microbuzul românesc s-a izbit de o autoutilitară. Fotografii: Imre Tóth

În urma impactului dintre cele două autovehicule, două persoane și-au pierdut viața, iar alte nouă au fost rănite, dintre care opt au suferit răni severe.

Trei dintre victime au rămas blocate între fiarele mașinilor și fost nevoie de intervenția echipei de descarcerări a pompierilor pentru a le salva.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La fața locului au sosit 11 unități de salvare. Doi copii și șapte adulți au fost tratați pentru răni grave la cap și membre. După primele îngrijiri la fața locului, răniții au fost transportați imediat la spital.

Două dintre persoanele rănite au fost duse la secția de traumatologie a spitalului Kenézy din Debrecen, două la Karcag și cinci la spitalul din Berettyóújfalu, conform declarațiilor oferite presei locale de Dávid Ménes, Ofițer Regional de Comunicații al Serviciului Național de Ambulanță.

Polițiștii maghiari investighează asupra dinamicii accidentului pentru a stabili eventuale responsabilități.

Din primele investigații reiese că tractorul nu ar fi trebuit să circule pe drumul respectiv și nu era semnalizat corespunzător, iar șoferul microbuzului nu a reușit să-l vadă la timp și să-l evite.

Autoritățile maghiare nu au specificat încă naționalitate victimelor și nici Ambasada României din Ungaria sau Ministerul Afacerilor Externe nu au ieșit cu un comunicat cu privire la această tragedie.