VIDEO. Nou val de critici la adresa lui Salvini după ce a sunat la interfonul unui tunisian și a întrebat dacă face trafic de droguri

„Ni s-a spus că de la dumneavoastră pleacă o parte din drogurile vândute aici în cartier.”

Pare o scenă scoasă dintr-un film comic de proastă calitate sau o glumă făcută de un prieten și te gândești că în viața de zi nu se poate întâmpla ca un bărbat să-ți sune la interfon și să te întrebe cu o seninătate copleșitoare dacă faci trafic de droguri. Mai ales când acel bărbat este nimeni altul decât fostul ministru de Interne al țării în care locuiești și totodată președintele unuia dintre cele mai puternice partide politice, iar lângă el se află o mică armată de jurnaliști cu microfoanele și camerele de filmat îndreptate spre el.

Dacă întreabă cineva pe susținătorii partidului Lega dacă e normal așa ceva, probabil îi vor râde în nas și îi vor spune că „cine n-are un Salvini, să-și cumpere”. Tot restul lumii însă nu are decât critici pentru gestul făcut de politicianul italian în cursul serii de marți, 21 ianuarie 2020, în cartierul Pilastro din Bologna, unde instigat de semnalările unor locuitori (dar și de dorința de a obține voturi) care spuneau că acolo locuiește un tunisian ce face trafic de droguri, a sunat la interfonul acestuia și l-a întrebat dacă este adevărat ceea ce spun oamenii.

„Bună ziua! Bună seara! Dumneavoastră locuiți la primul etaj? Ne puteți lăsa să intrăm, vă rog? (…) Ne-a fost semnalat un lucru neplăcut, voiam ca dumneavoastră să dezmințiți. Ne-au spus că de la dumneavoastră pleacă o parte din vânzarea de droguri aici în cartier. Au spus bine sau e greșit?”, a întrebat Salvini prin intermediul interfonului.

Bineînțeles că de la celălalt capăt al interfonului i s-a închis în nas, dar politicianul italian a insistat și a sunat din nou. Între timp, până cineva s-a decis să răspundă din apartamentul la care a sunat, Salvini a schimbat câteva vorbe cu o doamnă în vârstă din cartierul respectiv care-i relata cum toată lumea știe că cei care locuiesc acolo, o familie de tunisieni, fac trafic de substanțe stupefiante. Atât fiul, cât și tatăl.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Bună ziua! Bună seara! Eu voiam să vă fac o vizită. Vreau să reabilitez bunul nume al familiei dumneavoastră deoarece cineva spune că dumneavoastră și fiul dumneavoastră vindeți droguri”, spune din nou Salvini la interfon.

Într-un final discuția se închide cu un scurt schimb de replici între liderul Lega și persoana de la celălalt capăt al interfonului, printre care „dumneavoastră sunteți tatăl sau fiul?” și i se răspunde că „tata e la muncă”, apoi i se închide din nou în nas.

Odată publicată înregistrarea video pe internet și în presa italiană, un val lung de critici l-a lovit pe Salvini, de la primarul localității Bologna și până la reprezentanți ai Parlamentului din Tunisia care se gândesc serios să-l declare pe politicianul italian „persona non grata”. Și, bineînțeles, nu au întârziat să apară nici glumele făcute pe seama lui.

„E ca martorii lui Iehova, te face să te îngrijorezi. Halucinant! Uneori mă întreb: oare traficantul de droguri al politicienilor cine este?”, a spus Marco Travaglio, directorul ziarului „Il Fatto Quotidiano”.

Bineînțeles că multă lume probabil se întreabă și dacă în acel apartament locuiește într-adevăr un infractor originar din Tunisia. Răspunsul îl găsim astăzi în presa italiană, care scrie că acolo locuiește un bărbat tunisian însurat cu o femeie italiancă și au doi fii împreună. Unul dintre ei, cel mai mare, a avut într-adevăr problema cu legea: jaf, bătăi, dar niciodată pentru trafic de droguri. Doar că el nu mai locuiește acolo de peste doi ani jumate.

Fratele lui, Yassine, în vârstă de 17 ani, este un elev de liceu și fotbalist, iar tatăl lor lucrează pentru firma Bartolini, în timp ce mama este ieșită la pensie.

- Continuarea după publicitate -

„Tatăl meu era foarte supărat. Eu nu fac chestiile astea. Sunt un elev normal, mă duc la școală ca toți ceilalți. Salvini nu poate să se prezinte aici și să mă întrebe dacă vând droguri”, a declarat tânărul de 17 ani.

„Mă gândesc acum cum mă vede lumea, nu mai ies cu capul sus ca înainte”, a mai adăugat tânărul într-un video publicat de La Repubblica.

- Continuarea după publicitate -