VIDEO. Badantă româncă rămasă fără loc de muncă în Italia, dormea pe o bancă dintr-o stație de autobuz

O femeie româncă, îngrijitoare de bătrâni rămasă momentan fără un loc de muncă, dormea pe o bancă dintr-o stație de autobuz din Marcianise, provincia Caserta din regiunea Campania. Ea a fost ajutată de un jurnalist italian să-și găsească de lucru ca badantă fixă la Napoli.

Conaționala noastră și-a întins niște pături pe banca din stația de autobuz San Pasquale din Marcianise și a improvizat un pat. Alături avea o valiză colorată, cu puținele lucruri personale pe care le are cu ea.

1200-2023041895727 (9)
Sursa foto: Captură video

Conform presei italiene, nu ar fi prima dată când femeia a făcut acest lucru. Și în cursul anului 2021, când și atunci a rămas fără serviciu, și-a găsit un loc de dormit pe aceeași bancă.

De această dată, Pino Grazioli, jurnalist italian cunoscut pentru transmisiunile sale live pe Facebook, a ajutat-o pe femeie, ducând-o la Napoli, unde o familie i-a oferit un loc de muncă ca îngrijitoare.

„Doamnă, acum vă vom duce la Napoli, unde veți avea un loc de muncă și cazare, nu veți mai dormi pe bancă”, se aude jurnalistul italian în videoclipul publicat pe pagina sa de Facebook.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La postare sunt totuși multe comentarii de avertisment:

„Pino, acea femeie nu vrea să primească ajutor. În câteva luni, va fi din nou pe bancă.”, a scris o persoană.

„Dragă Pino Grazioli, doamnei i-a fost oferit ajutor de mai multe ori, nu numai de către Biserica din oraș, ci și de cetățenii care i-au pus la dispoziție cazare. Doamna a refuzat mereu ajutorul. Marcianise a făcut ce a fost posibil și, fără îndoială, doamna și-ar fi găsit de lucru cu vreo familie. Este important să nu transmitem mesajul că am fi un oraș neprimitor. Vă vă mulțumesc pentru că îi puteți da speranță pentru un viitor demn. Bună treabă!”, a mai adăugat cineva.

Video mai jos: