VIDEO | Pasager depistat în aeroport cu 12 șerpi ascunși în bagaje. Nu este primul caz de acest gen

Într-un efort continuu de a combate traficul ilegal de animale exotice, autoritățile vamale de la Aeroportul Chennai din India, au confiscat marți, 5 septembrie 2023, nu mai puțin de 12 pitoni de la un pasager care a sosit din Bangkok, Thailanda.

Un oficial de rang înalt a declarat că, acționând pe baza unor informații specifice, au interceptat bărbatul imediat după sosirea sa și au descoperit 11 pitoni regali și un piton de apă ascunși în bagajele sale de cală.

„După inspectarea bagajelor înregistrate, 12 pitoni au fost recuperați și ulterior confiscați conform Legii Vamale”, a declarat un oficial.

Acesta a adăugat că acuzatul a fost arestat și prezentat în fața unui tribunal local astăzi, care l-a trimis în arest preventiv pentru 14 zile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pitonii regali sunt considerați o specie pe cale de dispariție, iar Thailanda este notorie pentru vânzările pe piața neagră de specii în pericol, în special reptile.

Acest incident nu este unul izolat. În ianuarie a acestui an, autoritățile vamale de la Chennai au confiscat un număr mare de animale sălbatice de la un pasager care a sosit, de asemenea, din Bangkok.

Conform oficialilor, în bagajele acestuia au fost găsite 45 de pitoni regali, 3 marmote, 3 broaște țestoase stea și 8 șerpi de porumb.

Într-un alt caz, în august anul trecut, un pasager care s-a întors din Bangkok a fost interceptat la Aeroportul Chennai și, după verificarea bagajelor sale, au fost găsite un număr mare de animale sălbatice.

În ambele cazuri, animalele confiscate au fost deportate înapoi în țara de origine prin intermediul Thai Airways, în consultare cu AQCS (Animal Quarantine and Certification Service).

Anchetele continuă în toate aceste cazuri, subliniind gravitatea și amploarea problemei traficului ilegal de animale sălbatice.