VIDEO | Un patron italian a protestat în chiloți împotriva scumpirii facturilor la curent electric

„Facturile la curent electric aproape că s-au triplicat. Înainte plăteam mai puțin de 3.000 de euro, factura pe lunile iunie și iulie e de 8.000 de euro.”

Acestea sunt cuvintele unui patron italian de restaurant care a decis să protesteze în chiloți împotriva scumpirilor la curent și gaz.

Originar din Sardinia, Mario Marras locuiește în Garbagnate Milanese din provincia Milano, în Lombardia, unde deține pizzeria Chaplin.

Într-un video publicat pe Facebook, bărbatul italian s-a prezentat îmbrăcat doar în chiloți și cu o țintă deasupra capului său.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„De această dată am și o țintă”, a afirmat bărbatul, care nu este la primul protest pe Facebook. „Asta e pentru guvern, pentru a-i arăta că dacă vor să țintească bine cu facturile, noi suntem ținta, suntem pregătiți”, a spus el.

„Ne-au venit, în lunile iunie și iulie, două facturi astronomice. 8.000 de euro. Le puteți vedea în spatele meu. În comparație cu mai puțin de 3.000 de euro, cât plăteam în anii trecuți”, a mai adăugat italianul.

Marras a precizat că aceste scumpiri i-a distrus, pe el și pe angajații săi, și că protestează în acest mod pentru a-i face pe oameni să înțeleagă cât de dramatică este situația.

„Suntem îngenuncheați complet. Acesta este un protest menit să facă lumea care ne privește să-nțeleagă că am ajuns la limita răbdării. Trebuie să ne organizăm, trebuie să-ncepem să protestăm”, a mai spus el.

Într-un interviu dat publicației Unione Sarda, patronul italian a declarat că nu va închide restaurantul și că va folosi toate economiile sale pentru a-și putea continua activitatea și a plăti salariile angajaților, în număr de 9 în total.

Distribuie acest articol