VIDEO: Protestatari pașnici, cu mâinile ridicate, bătuți de jandarmi cu bestialitate la protestul diasporei din 10 august de la București

Că protestul diasporei de la București, care a avut loc ieri, 10 august, în Piața Victoriei, a fost plin de violență și de abuzuri din partea jandarmilor, nu mai este o noutate deja, chiar dacă au trecut doar câteva ore de la încheiere. Am văzut cu toții sutele de transmisiuni în direct de pe rețelele de socializare și de la televiziunile românești, deci știm foarte bine ce s-a întâmplat și intuim și cu ce scop chiar. Ba chiar, nu ne-ar mira să vedem că apar și alte abuzuri astăzi, prin presă, care nu au fost făcute publice încă.

Și chiar dacă nouă ne-ar face foarte mare plăcere să ne concentrăm atenția doar pe părțile frumoase de la acest protest și pe rezultatele obținute în urma acestuia, fiindcă au fost și părți frumoase și nu puține, unele abuzuri din partea jandarmilor nu pot fi trecute cu vederea și sperăm din tot sufletul că nu vor fi iertate sub nicio formă, așa cum sunt cele două abuzuri pe care vi le vom prezenta în înregistrările de mai jos.

Ținem să precizăm că ne-am uitat la aceste filmări și le-am verificat de zeci de ori în această noapte, în speranța că vom descoperi vreun semn că au fost trucate, că nu s-a întâmplat așa cum se arată în aceste imagini și că dezgustul și amărăciunea pe care le-au lăsat în urmă vor dispărea în cele din urmă. Dar nu a fost să fie, fiindcă nu există niciun semn care să indice că ceea ce vedem în aceste înregistrări este fals, iar gestul acestor jandarmi, plătiți să apere cetățenii României și să-i slujească, este unul de nedescris, în fața unor oameni pașnici, cu mâinile ridicate, care nu voiau decât să-și arate nemulțumirea față de un guvern corupt și incompetent.

Protestatar pașnic bătut de jandarmi fără niciun motiv

În primul video se vede foarte clar cum un protestatar, pașnic și cu mâinile ridicate, este bătut de jandarmi pentru simplul fapt că se afla pe aceeași stradă cu ei, fără ca jandarmii să știe cine este acesta și ce face acolo. De fapt, chiar jandarmul care l-a lovit pentru prima dată cu brutalitate confirmă că habar n-are cine este protestatarul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ăsta cine e, bă? Cine e, bă?”, întreabă arogant jandarmul pe colegii săi, în timp ce săracul civil ridică mâinile în sus, în semn de predare și de supunere. Întrebarea era doar de formă, totuși, fiindcă jandarmul îl lovește cu brutalitate înainte ca cineva să mai poată spune ceva. Întâi îl lovește cu bastonul peste spate, apoi îl lovește direct în față pe săracul om. Când civilul agresat încearcă să scape de loviturile jandarmului, fugind pe unde apucă, un alt jandarm îl lovește din nou.

O umilință incredibilă și inacceptabilă a cetățeanului român din partea autorităților, foarte asemănătoare cu ceea ce se mai întâmplă doar în țările din lumea a treia, unde încă mai există dictatură și unde forțele de ordine sunt comandate de un singur om sau partid.

Vă sună cunoscut? Priviți înregistrarea de mai jos pentru a înțelege mai bine despre ce vorbim.

Un alt protestatar pașnic bătut fără motiv, cu bestialitate, de un jandarm violent

Și în cea de-a doua înregistrare video constatăm cu aceeași stupoare ca în prima că dacă ești protestatar în Piața Victoriei și trec jandarmii pe lângă tine, trebuie să fii bătut. Nu contează că nu ești agresiv, că ai mâinile ridicate în sus, că nu ai făcut nimic rău sau că poate chiar i-ai apărat cu propriul tău corp pe jandarmii care au fost prinși și bătuți de huligani în mulțime (în timp ce niciunul dintre cei peste 1.000 de jandarmi prezenți nu au intervenit pentru colegii lor). Nu, dom’le! Dacă te afli acolo, trebuie să fii bătut de jandarmi și gata. Cam așa s-a întâmplat în imaginile pe care le puteți vedea în înregistrarea de mai jos.

Abuzurile din partea jandarmilor au fost nenumărate, însă, și au început încă din jurul orei 16:00, când s-a decis că trebuie folosite gaze lacrimogene și grenade fumigene împotriva tuturor protestatarilor prezenți în Piața Victoriei, în condițiile în care se aflau și mulți minori sau oameni în vârstă acolo. Și asta doar pentru că niște indivizi necunoscuți, care poate erau trimiși acolo cu scopuri ascunse de cine avea interese să aibă loc scene de violență, au decis să arunce cu sticle de plastic în jandarmi și să se îmbrâncească cu aceștia pentru a rupe cordonul din fața Guvernului. Jandarmi care erau totuși peste 1.000 la număr, la acea oră (ulterior numărul fiind mult mai mare) și care aveau toate instrumentele necesare la dispoziție pentru a identifica și extrage din mulțime persoanele violente, fără a face rău protestatarilor pașnici, așa cum erau 99,99% din cei peste 100.000 de oameni care au participat la protest.

Și s-a continuat așa din jumătate în jumătate de oră, jandarmii aruncând cu gaz lacrimogen în mijlocul protestatarilor fără nicio ezitare, fără nici o justificare reală și fără să țină cont cine are de suferit. Iar de suferit au avut zeci de persoane pașnice, transportate cu ambulanța la spital, printre care și minori sau bătrâni, oameni nevinovați, care probabil au venit acolo de la mii de kilometri distanță pentru a-și exercita dreptul democratic de a protesta împotriva unui Guvern corupt și incapabil să conducă o țară în mod decent.

Cu siguranță în cursul zilei de astăzi vor apărea mult mai multe înregistrări cu aceste abuzuri pe internet și în presă dar indiferent de numărul acestor abuzuri sau gravitatea lor, întrebarea rămâne una singură: mai este România un stat suveran, independent, unitar și indivizibil, așa cum scrie în constituție? Sau putem să considerăm că aici a fost călcată în picioare cu nerușinare Constituția României de către actualii guvernanți?

Vă reamintim că în primele 2 articole din Constituția României putem citi următoarele:

Prin urmare, punem această întrebare plecând de la premiza că modul în care jandarmii și autoritățile române, în general, au acționat ieri, 10 august 2018, la protestul diasporei din Piața Victoriei, ne lasă cu îndoieli puternice că suveranitatea ar mai aparține în vreun fel poporului român, cu îndoieli puternice că România mai este un stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme sau (și asta este cel mai grav, zicem noi) cu foarte mari îndoieli că nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

Să nu mai spunem de dubiul că toți cei care au murit în 1989, ar fi murit pentru a salva România din ghearele dictaturii și a comunismului, în condițiile în care modul în care cetățeanul român este tratat în prezent de către autorități și de către Guvernul României nu este cu nimic diferit față de modul în care era tratat înainte de ’89. Doar că acum avem posibilitatea să ieșim din țară când vrem noi și probabil asta vom face cu toții, în final, dacă acest guvern de corupți, inculți, incompetenți și trădători care conduc România astăzi nu decide să ne dea măcar demnitatea înapoi, nu mai spunem de celelalte lucruri pe care ni le-au furat.

Sau poate ne luăm noi singuri demnitatea înapoi și poate chiar și suveranitatea dar cu ce preț și cât sânge trebuie să mai vărsăm?! Câte umilințe trebuie să mai suportăm din partea acestor infractori pentru a primi din nou ceea ce ni se cuvine de la naștere încă?!

Probabil vom afla curând, chiar foarte curând și asta chiar în an centenar, an care ne aduce aminte cât de unit și puternic este poporul român. Lucru care ar trebui să-i pună pe gânduri pe actualii guvernanți care încearcă să ne îngenuncheze sub orice formă, doar ca să le fie bine lor.

Sursa video: Libertatea și Vis3z