VIDEO | Un român din Italia s-a plimbat prin oraș călare pe un ponei. Localnicii furioși: „Îl biciuia, l-a epuizat”

Un român a suscitat furia localnicilor din capitala Italiei în cursul zilei de duminică, 1 mai 2022, după ce a fost văzut plimbându-se pe străzi călare pe un ponei pe care-l și bătea, printre altele.

Potrivit ziarului La Repubblica, românul a fost văzut de localnici călărind bietul animal pe o distanță de circa zece kilometri, pe străzile din cartierele Pietralata, Tiburtino, Santa Maria del Soccorso, și până la Tor Cervara.

La un moment dat însă, animalul s-a răzvrătit și a început să lovească cu picioarele, iar stăpânul său a i-a răspuns biciuindu-l. Totodată, martorii spun că nu l-au văzut pe bărbat să hrănească poneiul sau să-i dea apă să bea.

„Semnalările noastre către forțele de ordine care treceau prin zonă au fost inutile”, s-au plâns locuitorii din acea zonă a Romei.

„«Dacă e al lui, poate face ce vrea cu el», ne-au răspuns”, au mai spus martorii.

Cetățenii italieni au decis apoi să denunțe faptele la diferitele asociații care luptă pentru protecția animalelor și care anchetează acum cele întâmplate pentru a înțelege dacă animalul a fost supus violențelor din partea stăpânului său.

- Continuarea articolului după publicitate -

„Poneii și caii de mici dimensiuni sunt foarte rezistenți, dar este nevoie de bun simț. Dacă un bărbat are aceeași greutate ca și animalul, nu se cuvine să-l călărească. În plus, dacă l-a exploatat, nu i-a dat să mănânce, să bea și nu l-a lăsat să se odihnească, lucrurile stau cu totul altfel. Caii, presupun așadar că și poneii, nu simt oboseala până când nu mor”, a declarat pentru sursa citată Francesca Manzia, directoarea Centrului de Salvare a Faunei Sălbatice LIPU.

Un localnic a denunțat episodul și la grupul local de poliție IV Tiburtino, iar agenții l-au găsit pe bărbat și l-au identificat ca fiind un cetățean român care este proprietarul unei ferme agricole.

Cu toate acestea, conaționalul nostru nu era călare pe ponei atunci când a fost oprit de polițiști, ci mergea pe lângă el. Alte investigații sunt în curs de desfășurare, mai scrie ziarul italian.

Susține publicația noastră!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA