VIDEO | Un român din Italia s-a plimbat prin oraș călare pe un ponei. Localnicii furioși: „Îl biciuia, l-a epuizat”

Un român a suscitat furia localnicilor din capitala Italiei în cursul zilei de duminică, 1 mai 2022, după ce a fost văzut plimbându-se pe străzi călare pe un ponei pe care-l și bătea, printre altele.

Potrivit ziarului La Repubblica, românul a fost văzut de localnici călărind bietul animal pe o distanță de circa zece kilometri, pe străzile din cartierele Pietralata, Tiburtino, Santa Maria del Soccorso, și până la Tor Cervara.

La un moment dat însă, animalul s-a răzvrătit și a început să lovească cu picioarele, iar stăpânul său a i-a răspuns biciuindu-l. Totodată, martorii spun că nu l-au văzut pe bărbat să hrănească poneiul sau să-i dea apă să bea.

„Semnalările noastre către forțele de ordine care treceau prin zonă au fost inutile”, s-au plâns locuitorii din acea zonă a Romei.

„«Dacă e al lui, poate face ce vrea cu el», ne-au răspuns”, au mai spus martorii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cetățenii italieni au decis apoi să denunțe faptele la diferitele asociații care luptă pentru protecția animalelor și care anchetează acum cele întâmplate pentru a înțelege dacă animalul a fost supus violențelor din partea stăpânului său.

„Poneii și caii de mici dimensiuni sunt foarte rezistenți, dar este nevoie de bun simț. Dacă un bărbat are aceeași greutate ca și animalul, nu se cuvine să-l călărească. În plus, dacă l-a exploatat, nu i-a dat să mănânce, să bea și nu l-a lăsat să se odihnească, lucrurile stau cu totul altfel. Caii, presupun așadar că și poneii, nu simt oboseala până când nu mor”, a declarat pentru sursa citată Francesca Manzia, directoarea Centrului de Salvare a Faunei Sălbatice LIPU.

Un localnic a denunțat episodul și la grupul local de poliție IV Tiburtino, iar agenții l-au găsit pe bărbat și l-au identificat ca fiind un cetățean român care este proprietarul unei ferme agricole.

Cu toate acestea, conaționalul nostru nu era călare pe ponei atunci când a fost oprit de polițiști, ci mergea pe lângă el. Alte investigații sunt în curs de desfășurare, mai scrie ziarul italian.