VIDEO | Român din Italia ucis de o mașină după ce a coborât din autocarul cu care se întorcea acasă

Tragicul eveniment s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi, 8 iulie 2021, în localitatea Sârca din județul Iași, unde un român care se întorcea din Italia cu autocarul a murit după ce a fost grav accidentat de o mașină.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani și domiciliat în localitatea Țigănași din același județ, mai avea circa 50 de kilometri până ajungea acasă și s-a întors în țară pentru a-și reînnoi cartea de identitate.

Potrivit publicației locale Ziarul de Iași, totul s-a întâmplat în jurul orei 02:00 din noaptea trecută, când autocarul cu care victima se întorcea din Italia a oprit la Sârca pentru a descărca niște bagaje.

Pasagerul care se îndrepta spre Țigănași a decis să profite de oprire pentru a-și face nevoile, așadar a coborât din autocar și s-a angajat în traversarea străzii prin spatele vehiculului pentru a ajunge într-o zonă mai retrasă.

Chiar în acel moment, însă, un autoturism Volkswagen Sharan se deplasa cu viteză foarte mare în sensul spre Târgu Frumos și l-a lovit din plin pe bărbatul de 43 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Trupul pietonului a fost aruncat pe o distanță de circa 10 metri, după cum se poate vedea și în video de mai jos, iar șoferul nu a dat niciun semn că ar vrea să oprească, continuându-și drumul.

Atenție: imagini care vă pot afecta emoțional!

Bărbatul accidentat și-a pierdut viața pe loc, mai relatează sursa citată. Acasă, la Țigănași, era așteptat de fiica sa.

Din primele informații reiese că la volanul mașinii Volkswagen se afla un bărbat de 34 de ani care împrumutase mașina de la o cunoștință pentru a merge la Iași și a rezolva niște treburi.

După ce l-a accidentat pe pasagerul autocarului, șoferul și-a continuat drumul până la Cucuteni și a fost găsit abia a doua zi de polițiști, după ce a fost identificat cu ajutorul camerelor video de supraveghere din zonă.

Din cele relatate de anchetatori, la momentul tragediei șoferul circula cu o viteză de 150 de kilometri pe oră. Pe numele său a fost deschis un dosar penal.

„A venit o maşină neagră, l-a luat pe sus şi l-a aruncat până aici – la linia asta, uite aici. De acolo o mers pe sus până aici. Şi s-a dus în continuare, nu o pişcat deloc pedala de frână. Şi s-a dus în continuare la deal. Şi acum, poliţia de la Târgu Frumos cercetează toate camerele din zonă, să îl poată identifica pe şofer. Ideea este – cum o spus şi poliţiştii – dacă el stătea la locul accidentului nu păţea nimic. Ăla i-a sărit efectiv în faţă. Maşina era un fel de SUV. Dar circula cu viteză enorm de mare. Că deodată s-au văzut un pic luminile de la maşină cum apar. L-a luat pe ăsta şi l-a aruncat în sus. Era din Ţigănaşi, un băiat de 43 de ani. A muncit şi el prin Italia, pe acolo, a oprit autocarul aici, a văzut că au coborât şi oamenii ăia să care bagaje, a coborât şi el. Şi s-a întâmplat…”, a declarat un localnic pentru ziarul ieșean.

Distribuie acest articol