VIDEO: Șlagărul românesc „Dacă pleci” devine „Vai da lei”. Interpretat de italianul Alessandro Canino și trupa Hit Italy la semifinalele concursului Eurovision Romania

Etapa semifinalelor selecției naționale s-a încheiat duminică, la Arad, cu al doilea show al ediției din acest an a Eurovision România. Spectacolul a fost transmis în direct și în exclusivitate la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD și online, pe TVR+.

D A I N A – Letiția Moisescu & Sensibil Balkan, Dear Father – Laura Bretan, On a Sunday – Ester Peony, Renegades – Linda Teodosiu și Right Now – Olivier Kaye sunt piesele calificate de juriu în marea finală Eurovision România 2019. Alături de acestea, publicul a trimis în finală, prin televot, piesa Your journey, interpretată de Aldo Blaga.

La finalul concursului, tensiunea jurizării s-a risipit pe acorduri de muzică italiană: Alessandro Canino a susținut recitalul serii, alături de trupa Hit Italy.

Pe scena Eurovision România, șlagărul „Dacă pleci” al lui Cătălin Crișan a devenit „Vai da lei”

Devenit celebru pentru hituri precum „Brutta”, „Tu, tu, tu” sau „Crescerai”, care i-au marcat participarea la Festivalul Sanremo în anii ’90, Alessandro Canino a fost distins cu numeroase premii și a reprezentat Italia la festivaluri internaționale de muzică. Albumul „I”, prin care a revenit în lumina reflectoarelor în 2013, i-a adus premiul Leul de Aur la Veneția, iar din 2018, s-a alăturat proiectului Hit Italy, alături de fiica sa, Guya.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe profilul său de Facebook, Alessandro Canino a scris duminică seară: „Mulțumim România pentru toată afecțiunea pe care ne-ați arătat-o, sunteți minunați! Ne revedem curând!”

Marea finală Eurovision România va avea loc pe 17 februarie, la București, și va fi transmisă în direct și în exclusivitate de TVR.