VIDEO | Șofer amendat în Italia cu 8.000 de euro, a făcut o întoarcere în U pe autostradă. S-a luat după navigator

Un șofer de naționalitate străină s-a ales cu o amendă de 8.000 de euro și a rămas fără permis de conducere după ce a făcut o întoarcere în formă de U pe autostrada A1 din Italia, informează agenția de presă ANSA. Bărbatul s-a justificat în fața polițiștilor spunând că a urmărit indicațiile navigatorului.

Imaginile video înregistrate de camerele de supraveghere de pe autostrada menționată mai sus îl arată pe bărbat la volanul unui SUV alb în timp ce schimbă direcția de mers, trecând printr-un spațiu liber în parapetul care separă sensurile de mers.

Două echipaje de la Poliția Rutieră, unul din Roma și celălalt din Viterbo, l-au identificat pe șofer în trafic și au intervenit apoi în scurt timp pentru a-l opri.

Interogat de agenți, bărbatul le-a spus acestora că, inițial, a greșit direcția, apoi navigatorul i-a dat indicații să schimbe direcția de mers cât mai repede, ceea ce a și făcut.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițiștii italieni au fost nevoiți însă să-i suspende imediat permisul de conducere șoferului străin și să-i pună autoturismul sub sechestru administrativ pentru 90 de zile.

De asemenea, bărbatul s-a ales și cu o amendă de 8.000 de euro pentru această încălcare.

„În fața acelor imagini, nu avem cuvinte pentru a exprima indignarea celor care, din cauza unui comportament atât de absurd, încă plâng pierderea unei persoane dragi”, a declarat Paolo Maria Pomponio, directorul Serviciului Poliției Rutiere din Italia.

@rotalianul