VIDEO. Tornadă în Italia, avioane distruse și case rămase fără acoperiș

O tornadă s-a format în zona localității Fossoli di Carpi, din provincia Modena (Emilia Romagna), în după amiaza de duminică, 19 septembrie. Vârtejul de vânt a atins 300 de km/oră și a produs daune importante asupra aeroportului, utilizat în principal pentru zboruri de agrement, relatează La Repubblica.

Un hangar și șapte avioane au fost distruse, câteva case au rămas fără acoperiș, precum și unele depozite. Acestea ar fi daunele pe care tornada le-a provocat la Carpi, duminică, în jurul orei 17:00.

„În 30 de secunde totul a zburat luat de vânt” – a declarat președintele Aeroclubului Carpi, Franco Cavazza. „Daunele sunt incalculabile, activitatea de zbor nu va mai putea fi reluată pentru mult timp.” Vântul avea o viteză de 300 de km/oră. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Daune cauzate de vreme rea în toată Lombardia

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

S-au format tornade în zonele rurale ale localităților Pavia, Brescia și Lodi. Au fost distruse acoperișuri, iar râul Olona a ieșit din matcă și unii locuitori au fost evacuați.

Zona Marzano din Pavia. Foto: La Repubblica

Ploile abundente au lovit duminică și regiunea Piemont, în timp ce la mare altitudine a nins. De vremea rea a fost afectat în mod special sectorul nordic al regiunii, între provinciile Biella, Vercelli, Novara și Verbano-Cusio-Ossola.

Pentru astăzi, luni, 20 septembrie,  meteorologii au emis pentru Lombardia cod portocaliu de vreme rea, iar pentru regiunea Veneto cod galben.