VIDEO. Trupul neînsuflețit al papei Benedict, depus în bazilica San Pietro

Trupul Papei Emerit Benedict al XVI-lea, care a decedat pe 31 decembrie 2022, este expus începând de astăzi, luni, 2 ianuarie 2023 în bazilica Sfântul Petru din Roma înainte de funeraliile programate pentru joi, 5 ianuarie.

Sicriul cu trupul papei emerit a fost transferat la bazilica Sfântul Petru luni dimineaţă în cadrul unei ceremonii private, potrivit serviciului de presă al Vaticanului.

Trupul lui Joseph Ratzinger s-a aflat până astăzi într-o mică capelă privată a mănăstirii în care a locuit după ce şi-a anunţat demisia în 2013, situată în grădinile Vaticanului.

Zeci de mii de credincioși au fost prezenți astăzi în Piața Sfântul Petru, la ora 14.00, potrivit datelor publicate de Jandarmeria Vaticanului, în jur de 40.000 de oameni și-au luat un ultim rămas bun de la papei Ratzinger.

Uşile Bazilicii Sfântul Petru de la Vatican vor mai fi deschise tuturor celor care vor să-i aducă un ultim omagiu lui Benedict al XVI-lea marți și miercuri de la ora 07:00 până la 19:00 (ora Italiei), informează Vatican News.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Sursa foto: ANSA

Sfânta Liturghie și funeraliile papei emerit Benedict al XVI-lea vor fi celebrate în Piața San Pietro joi, 5 ianuarie 2023, la ora 9.30, și vor fi prezidate de papa Francisc. Trupul neînsuflețit al papei emerit va fi înmormântat în mormântul din Grotele Vaticanului în care a fost depus predecesorul său, Sfântul Ioan Paul al II-lea.

Cei care doresc să participe la slujba înmormântării nu au nevoie de bilete de ordine, care sunt oricum și întotdeauna gratuite.