„Vinerea neagră” în Italia. Grevă de 24 de ore în transporturi

În ziua de vineri, 17 noiembrie 2023, sindicatele Cgil și Uil au anunțat organizarea unei greve generale în toate sectoarele publice și private din Italia. Această grevă riscă să perturbe serviciile de transport pentru 24 de ore.

În ciuda solicitărilor Comisiei de Garanție de a reprograma greva, sindicatele au decis să continue cu mobilizarea.

Această decizie ar putea însemna „vinerea neagră” pentru navetiști, implicând trenurile și alte mijloace de transport public (autobuze, tramvaie și metrouri), taxiuri și Ncc, precum și feriboturi, dar nu și transportul aerian.

Trenitalia și Italo au informat că unele trenuri vor fi oprite între orele 00:01 și 20:59, menținând două perioade de funcționare garantate între orele 6 și 9 și între orele 18 și 21.

În ceea ce privește transportul public, orariile vor varia în funcție de fiecare regiune.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mijloacele de transport în comun vor circula normal pentru un total de 6 ore pe zi, divizate în două perioade de câte 3 ore fiecare.

Inițiativa CGIL și UIL va implica toate sectoarele și toate activitățile de muncă, în primul rând transportul, școlile, universitățile și administrația publică.

Greva va afecta regiunile din centrul Italiei în data de 17 noiembrie, Sicilia pe 20 noiembrie, toate regiunile din nord pe 24 noiembrie și, în final, regiunile din sud pe 1 decembrie.

Sunt excluse din această grevă serviciile esențiale precum apa, carburanții, farmaciile, electricitatea, energia (petrol și gaz), instituțiile de pază, sectorul metalurgic, serviciile de curățenie și multiservicii, radioul, televiziunea, telecomunicațiile, restaurația colectivă și spălătoriile.