Vineri, 21 iunie: La Roma va concerta Orchestra Jandarmeriei Române

Vineri 21 iunie, cu ocazia Zilei Muzicii, între orele 16.00 – 24.00, muzica va fi prezentă pe toate străzile din Roma. Ambasada României în Italia va participa la eveniment pe notele Muzicii Militare Reprezentative a Jandarmeriei Române.

Două concerte, în două mari piețe din capitala Italiei, vor fi susținute de Orchestra Jandarmeriei Române.

Nu pierdeți cele două concerte, scrie pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Italia:

  • Ora 16.00 – Piazza di Spagna;
  • Ora 17.00 – Piazza Navona.

„Piazza di Spagna” este unul dintre cele mai populare locuri din Roma și în acelasi timp unul dintre cele mai frumoase locuri ale orașului. Combinatia dintre scările monumentale – celebrele trepte spaniole – cu un obelisc și o bisericp, atrage o mulțime de fotografi și turiști din întreaga lume.

„Piazza Navona” wste amplasată pe locul fostului Stadion al lui Domițian, construit în secolul I d.Hr. Vechii romani obișnuiau să vină aici pentru a urmări reprezentațiile agones („competiții”), locul fiind astfel cunoscut ca „Circus Agonalis” („arena de competiție”). Se presupune că, în timp, termenul s-a schimbat în in agone, apoi în navone, iar în cele din urmă în contemporanul navona.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sărbătoarea Muzicii la Roma a ajuns la cea dea 34-a ediție și este organizată la 21 iunie, cu peste 4.300 de muzicieni înscriși în cadrul celor peste 450 de evenimente.

Timp de 8 ore consecutiv, orașul va fi invadat de muzică de toate genurile, de la clasică la reggae, de la electronică până la pop, de la folk la jazz, de la blues la rock – iar solstițiul de vară va fi sărbătorit de populația orașului dansând și cântând atât în stradă, în piețe, cât și în parcuri, vile, biserici, spitale, ASL, piețe locale, centre comerciale, stații de metrou, universități, biblioteci, muzee și teatre.