„Vino în Italia, am un loc de badantă pentru tine”. Româncă sechestrată și violată de un conațional timp de 8 zile

O româncă în vârstă de 44 de ani a fost ademenită de un conațional să vină în Italia și, odată ajunsă aici, a fost sechestrată și violată timp de 8 zile într-un apartament din localitatea Gualdo Tadino, provincia Perugia, relatează Radio Gubbio.

„Vino în Italia, am un loc de badantă pentru tine.”

Acestea sunt cuvintele cu care un bărbat român în vârstă de 40 de ani care locuiește într-o locuință socială situată pe via Santo Marzio din localitatea menționată mai sus a convins-o o femeie de 44 de ani să lase tot în România și să pornească spre Italia. Ajunsă aici, însă, bărbatul a sechestrat-o în apartamentul său și timp de 8 zile, între 9 și 17 iunie a.c., a ținut-o legată, a bătut-o și a violat-o de mai multe ori. Și dacă toate aceste chinuri nu erau de ajuns, bărbatul a umilit-o și în mod public pe aceasta, publicând o fotografie cu ea pe Facebook alături de textul: „Nu mă mai deranjați. Eu stau bine așa.”

Din fericire, fotografia de pe rețeaua de socializare a ajuns în scurt timp în atenția fiicei femeii, care se pare că locuiește în regiunea Lazio din Italia și care încerca să intre în contact cu mama ei de câteva zile. Tânăra, observând privirea tristă a mamei în fotografia de pe Facebook, precum și câteva zgârieturi, nu a stat prea mult pe gânduri și a sunat la 112, punând în mișcare astfel investigațiile carabinierilor care în scurt timp au dus la eliberarea femeii românce.

Mai exact, carabinierii din Gualdo Tadino, conduși de mareșalul Simone Mattei, l-au identificat pe bărbat și s-au deplasat spre locuința acestuia, găsindu-l în curtea clădirii unde locuiește. Militarii i-au cerut bărbatului să-i lase să intre în apartament, iar acesta s-a conformat. Femeia română, văzându-i pe carabinieri intrând în apartament, a sărit în brațele lor, bucuroasă fiind că au salvat-o din acel coșmar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul român, care este beneficiarul unei pensii de invaliditate și a altor tipuri de ajutoare sociale, are și alte antecedente penale, precizează surse locale, acesta fiind condamnat în trecut la arest domiciliar după ce, în 2009, și-a bătut mama și sora pentru a lua de la ele câteva sute de euro. După acea faptă, pe care a declarat că o regretă, și-a pus o frânghie în jurul gâtului și a amenințat că se spânzură de balcon. Carabinierii au reușit însă să-l salveze, apoi l-au pus sub arest.

Tot sub arest a ajuns și de această dată, ancheta împotriva bărbatului român fiind condusă de procurorul Annamaria Greco de la Procuratura din Perugia.