Violență la bordul unui avion. Un pasager riscă 20 de ani de închisoare după ce a atacat un însoțitor de zbor

Alexander Tung Cuu Le, un cetățean american în vârstă de 33 de ani, cu domiciliul în Westminster (California), riscă până la 20 de ani de închisoare după ce a atacat un însoțitor de bord care servea mâncare și băuturi în timpul zborului 377 al companiei American Airlines. Avionul a decolat miercuri, 21 septembrie, din Los Cabos (Mexic) și a aterizat pe aeroportul LAX din Los Angeles (SUA).

Se pare că între cei doi a avut loc o dispută verbală, iar când însoțitorul de bord s-a întors cu spatele la Tung Cuu Le pentru a-și continua îndatoririle, pasagerul a venit în fugă și l-a lovit în ceafă.

Potrivit unui alt pasager de la bord care a filmat videoclipul și l-a trimis către posturile de știri locale din Los Angeles, el a auzit discuția dintre pasager și însoțitorul de bord. Discuția s-a încheiat cu însoțitorul de bord care a l-a întrebat pe pasagerul recalcitrant de două ori: „Mă amenințați?”

Însoțitorul de bord a încercat să oprească escaladarea situației, încheind discuția. Lucrurile trebuie să fi fost destul de tensionate în acel moment, tocmai de aceea pasagerul martor la incident a decis să înregistreze evenimentul. A reușit să filmeze exact la timp pentru a surprinde atacul lui Tung Cuu Le asupra însoțitorului de bord.

Video mai jos:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ulterior, agresorul a fost imobilizat de alți însoțitori de bord și pasageri aflați la bordul aeronavei. A fost legat de scaun cu centuri de siguranță extensibile, parte a incidentului care nu apare în videoclip.

Când avionul a aterizat la LAX (aeroportul principal din Los Angeles), agresorul a fost preluat rapid în custodie de poliția aeroportului și de agenți FBI. Deoarece incidentul s-a petrecut în timpul zborului, acest bărbat a fost acuzat de o infracțiune federală.

Tung Cuu Le a apărut deja pentru prima dată în instanță joi, 22 septembrie. Prima pedeapsă cu care se va confrunta pentru acțiunea sa a fost interzicerea pe viață a zborurilor cu American Airlines. Totuși, aceasta poate fi cea mai blândă pedeapsă, deoarece ar putea risca până la 20 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de acuzațiile aduse împotriva lui.

- Continuarea după publicitate -

Compania American Airlines a emis o declarație oficială în care a recunoscut că un incident a avut loc în timpul unui zbor de la Los Cabos către LAX. O parte din declarație a menționat următoarele:

„Actele de violență împotriva membrilor echipei noastre nu sunt tolerate de American Airlines. Persoanei implicate în acest incident nu i se va permite niciodată să călătorească cu noi în viitor și vom colabora îndeaproape cu forțele de ordine în ancheta lor”.

În continuarea declarației, American Airlines a mulțumit membrilor echipajului pentru că au asigurat siguranța celorlalți pasageri de la bord. În momentul declarației oficiale, compania nu a publicat nicio actualizare cu privire la starea de sănătate a însoțitorului de bord rănit. Se crede că rănile sale nu au fost grave.

Atacul a intrat și în atenția Asociației Însoțitorilor de Zbor Profesioniști din SUA, care reprezintă majoritatea însoțitorilor de bord care lucrează pe zborurile American Airlines și care a emis, de asemenea, o declarație în care a numit incidentul periculos și chiar că a pus „în pericol viața” însoțitorului de bord implicat.

Asociația a cerut încetarea comportamentului violent în timpul zborurilor, care pare a fi o problemă reală. În 2019, Administrația Federală a Aviației din SUA, care reglementează aviația civilă, a inițiat 146 de proceduri împotriva pasagerilor violenți.

În 2021, un an în care aviația nu și-a revenit pe deplin după pandemie, Administrația Federală a Aviației a înregistrat nu mai puțin de 5.981 de rapoarte separate de „pasageri indisciplinați” pe zborurile din jurisdicția lor.

La fel ca și American Airlines, sindicatul însoțitorilor de bord a promis că va „face tot posibilul pentru a se asigura că pasagerul este urmărit în cea mai penală măsură a legii”.

Priveliștea unui pasager imobilizat de scaun, din motive de siguranță pentru ceilalți pasageri, nu mai este la această oră o situație atât de neobișnuită pe zborurile companiei americane, și nu numai.

 

@rotalianul