Violeta, moartă în străinătate la numai 26 de ani. Era o jucătoare de fotbal apreciată în Italia

Violeta Mitul, jucătoare moldoveancă de fotbal, care a evoluat în trecut ca fundaș lateral pentru echipa Apulia Trani din localitatea italiană Trani (provincia Barletta-Andria-Trani din Puglia), a murit la numai 26 de ani în urma unui dramatic accident pe munte.

violeta-mitul-20230908
Violeta Mitul, moartă în străinătate la numai 26 de ani. Sursă foto: molfettaviva.it.

În sezonul în care echipa sa a ajuns în Serie B din Italia, Violeta a fost o figură centrală, demonstrându-și profesionalismul și dedicarea pe teren, scrie ziarul local Molfetta Viva.

Pe lângă abilitățile sale sportive, Violeta era cunoscută și pentru comportamentul său exemplar atât în ​​timpul meciurilor, cât și în viața de zi cu zi.

Contribuția sa la succesul echipei Apulia Trani a fost esențială, fiind o adevărată profesionistă și un pilon al echipei în acel sezon remarcabil.

Federația Moldovei de Fotbal a transmis un mesaj emoționant pe pagina oficială: „Cu profundă tristețe și durere în suflet, Federația Moldovei de Fotbal își exprimă sincerele condoleanțe și profundul regret pentru pierderea lui Violeta Mitul, membră a echipei naționale de fotbal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Una dintre cele mai bune jucătoare ale echipei naționale a suferit un tragic accident în timpul unei excursii montane, alături de colegii săi de club.”

Tragedia s-a petrecut în zona Vopnafjörður, în Islanda, unde fotbalista se afla cu colegele de echipă.

UEFA și-a exprimat de asemenea condoleanțele: „Fotbalul european plânge moartea jucătoarei naționale moldovene Violeta Mitul. Odihnește-te în pace, Violeta”.

Tânăra moldoveancă juca în prezent la Einherji, în Islanda. La Apulia Trani a jucat, în schimb, cu două sezoane în urmă, contribuind la promovarea în Serie B.