Visul unui român din Italia, devenit realitate. A deschis un salon de frizerie și practică meseria cu succes

Un tânăr frizer de origine română este lăudat în presa italiană pentru îndemânarea și abilitățile de care dă dovadă în meseria sa și pentru determinarea cu care și-a urmat visul.

Se numește Adrian Maiuru, are 28 de ani și împreună cu iubita lui a deschis cu trei ani în urmă, la Montesarchio (Campania), salonul de frizerie și coafor „Sublime Hair Studio”, stabilindu-și un unic obiectiv: cel de a ajunge cel mai bun hair stylist din lume!

Adrian a sosit în Italia la vârsta de 15 ani, relatează Il Caudino. Integrarea nu a fost tocmai ușoară, la fel ca pentru toți adolescenții nevoiți să se transfere într-o țară străină, să învețe limba și să se adapteze unui nou sistem de învățământ.

Dar Adrian a știut să înfrunte totul cu încredere în sine și, mai ales, a hotărât de timpuriu ceea ce voia să facă în viață, să devină un frizer de succes.

A început lucrând ca ucenic în mai multe frizerii, de unde a încercat „să fure” meserie pentru a putea a mânui cu dibăcie pieptenele și foarfeca. A urmărit, de asemenea, munca bărbierilor, învățând câte un pic de la fiecare și observând secrete care l-au ajutat să se perfecționeze. A urmat mai multe cursuri de formare profesională, studiind și experimentând încontinuu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Între timp, a întâlnit și dragostea vieții sale, pe Stefania Cecere Palazzo, o tânără coafeză italiană care la fel ca și el, tinde spre perfecțiune în meseria sa.

După ani de ucenicie, Adrian și Stefania au decis în 2019 să-și deschidă propriul salon de frizerie și coafor, la Montesarchio, pe via Avogadro Amedeo. Peste numai câteva luni de la inaugurare a venit pandemia de Covid-19 și afacerea celor doi tineri a avut mult de suferit. Cu toate dificultățile întâmpinate chiar la început de drum, cei doi nu au renunțat și, când situația a revenit la normal, au obținut succesul mult așteptat.

Adrian Maiuru și Stefania Cecere Palazzo. Sursa foto: Il Caudino

Tot mai mulți clienți le trec pragul și Adrian Maiuru este acum cunoscut în zonă ca un frizer-barbier de renume. Pe lângă munca de zi cu zi, el a devenit trainer profesionist în contextul proiectului Hair Work, iar luni, 19 septembrie, va face parte din juriul unui concurs național care se va desfășura la Caserta.

Un vis pe care Adrian, băiatul sosit din România cu 12 ani în urmă, va continua să și-l făurească pas cu pas, în Italia, alături de Stefania, iubirea vieții sale cu care împărtășește aceeași pasiune.