Viterbo – tânăr român de numai 20 de ani mort la Tarquinia. Alex Petrescu a părăsit această lume înghițit de apele mării

Alexandru Petrescu, în vârstă de numai 20 de ani, a decis să petreacă după-amiaza zilei de luni, 24 iulie 2017, pe plajă cu alți patru prieteni. Dar ceea ce ar fi trebuit să fie o seară de distracție pentru cei 4 tineri s-a transformat într-o tragedie pentru comunitatea românească din Italia.

„Alex a petrecut toată după-amiaza pe plajă, făcând castele de nisip cu patru prieteni. Fiind murdari de nisip cu toții, înainte de a se întoarce acasă s-au aruncat în apele mării pentru a se clăti. Nu erau departe de mal dar apele mării i-a tras departe într-o secundă”, povestește Rosella Giovannini, o femeie care a fost martor la această tragedie.

Rosella a fost chemată pe malul mării de fiica sa de numai 12 ani care l-a văzut pe tânărul român că avea nevoie de ajutor. „Mama, în mare este un băiat care cere ajutor”, îi spune aceasta mamei sale.

Alex Petrescu și doi prieteni de-ai săi, în vârstă de 16 și 18 ani, se aflau în apă și nu reușeau să mai iasă la mal, moment în care au început să strige după ajutor.

„Când am ajuns eu la fața locului, unul dintre cei trei tineri se afla deja pe mal. Un alt tânăr, în schimb, ieșea chiar atunci din apă. În mod miraculos, aceștia au reușit să iasă cu bine din apă. I-am învelit în niște prosoape și i-am uscat”, povestește femeia italiană.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Între timp, pe plajă au fost chemați medicii de la 118 care au transportat imediat pe tinerii de 16 și 18 ani la secția Urgențe a spitalului din Tarquinia. Dar coșmarul nu s-a terminat fiindcă Alex Petrescu se află încă în mare, sub apă, după ce, pentru câteva minute, s-a agățat de o geamandură cu toate forțele până când a fost înghițit de apele mării.

„Primii care s-au aruncat în mare pentru a-l salva au fost un polițist și un carabinier”, povestește Rosella. „S-au dezbrăcat, s-au aruncat în apă și l-au căutat pe Alex în locul în care a fost văzut ultima dată dar nu au reușit să-l găsească. Marea era furtunoasă, atât de agitată încât barca celor de la Protecția Civilă nu a reușit nici măcar să intre în apă. Iar carabinierul și polițistul au fost nevoiți să se întoarcă la mal”, a mai adăugat Rosella Giovannini.

Au fost chemate ajutoare de la Garda de Coastă dar pe mare nu a reușit să intervină nimeni, relatează martora citată de TusciaWeb.eu. Într-un final, ajutoarele au ajuns pe uscat dar valurile mării, mult prea puternice, au împiedicat și încetinit căutările.

Dar căutările au continuat toată noapte și, pentru 12 ore care păreau fără sfârșit, zeci de oameni au luptat împotriva întunericului și împotriva mării pentru a-l găsi pe conaționalul nostru. Au intervenit chiar și elicopterele Gărzii de Coastă și a Pompierilor pentru a lumina apele mării de sus și au fost aprinse și farurile de pe plajă.

Din nefericire, toată munca depusă a fost fără nicio speranță. În jurul orei 08:30 de ieri dimineață, 25 iulie 2017, trupul fără viață a tânărului român de numai 20 de ani a fost găsit la circa 400 de metri distanță de locul în care dispăruse, pe plaja Nando.

Corpul său se afla deja în descompunere iar la cap avea mai multe răni, semn că s-a lovit de stâncile din apă, relatează sursa citată. Iar amicilor lui Alex, care au reușit să supraviețuiască acestei tragedii, li s-a cerut să-l identifice pe tânărul român.

„Se aflau acolo când a fost găsit, distruși de durere. Sunt băieți foarte buni, la fel cum era și Alex. Au venit la Tarquinia cu câteva zile în urmă, veneau de la Palombara Sabina. Erau cinci cu toții, trei băieți și două fete, au închiriat un apartament pentru vacanță. Au mulțumit tuturor deși cu toții au făcut foarte puțin pentru ei și pentru Alex”, povestește Rosella.

Corpul fără suflet al lui Alex Petrescu a fost preluat de familia acestuia pentru serviciile funerare, așa cum a dat ordin Procuratura din Civitavecchia.