Vreme rea în Catania, un bărbat s-a înecat. Apelul primarului: „Nu ieșiți din case!”

O furtună puternică, cu ploi abundente a lovit azi orașul Catania din Sicilia, unde străzile s-au transformat în râuri de apă și noroi ajungând la vitrinele magazinelor și dincolo de portierele mașinilor.

Un bărbat în vârstă de 53 de ani s-a înecat la Gravina di Catania.

Trupul neînsuflețit a fost găsit de echipele de voluntari. Încercările de resuscitare cardio-pulmonară au fost inutile. Potrivit unei inițiale reconstituiri, se pare că bărbatul, originar din Pedara, dar rezident în Catania, a coborât din mașină, în via Etnea și a fost luat de ape. La fața locului au intervenit pompierii, carabinieri, poliția municipală și personalul sanitar de la 118, relatează La Sicilia.

Din cauza precipitațiilor intense șoseaua de centură a Cataniei este temporar închisă circulației, în direcția Messina, la km 3.200, iar în direcția Siracuza, traficul este încetinit considerabil.

Primarul Cataniei a făcut un apel pe Facebook la populația orașului:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Îndemn toată populația – a scris Salvo Pogliese pe rețeaua de socializare – să nu iasă din casă decât din motive de urgență, pentru că străzile sunt invadate de apă. Sunt în contact cu Protecția Civilă Națională și în următoarele ore vom avea o întâlnire cu prefectul și celelalte forțe de ordine pentru a vedea cum să facem față dezastrului din aceste ore”.

A fost emisă alertă roșie pentru nordul și estul Siciliei și pentru o parte a Calabriei. Alerta roșie afectează în special provinciile Reggio Calabria și Catanzaro.

Autoritățile avertizează asupra precipitațiilor abundente și intense, cu caracter predominant de aversă, dar și asupra furtunilor.