Vreme rea în Catania, un bărbat s-a înecat. Apelul primarului: „Nu ieșiți din case!”

O furtună puternică, cu ploi abundente a lovit azi orașul Catania din Sicilia, unde străzile s-au transformat în râuri de apă și noroi ajungând la vitrinele magazinelor și dincolo de portierele mașinilor.

Un bărbat în vârstă de 53 de ani s-a înecat la Gravina di Catania.

Trupul neînsuflețit a fost găsit de echipele de voluntari. Încercările de resuscitare cardio-pulmonară au fost inutile. Potrivit unei inițiale reconstituiri, se pare că bărbatul, originar din Pedara, dar rezident în Catania, a coborât din mașină, în via Etnea și a fost luat de ape. La fața locului au intervenit pompierii, carabinieri, poliția municipală și personalul sanitar de la 118, relatează La Sicilia.

Din cauza precipitațiilor intense șoseaua de centură a Cataniei este temporar închisă circulației, în direcția Messina, la km 3.200, iar în direcția Siracuza, traficul este încetinit considerabil.

Primarul Cataniei a făcut un apel pe Facebook la populația orașului:

- Continuarea articolului după publicitate -

„Îndemn toată populația – a scris Salvo Pogliese pe rețeaua de socializare – să nu iasă din casă decât din motive de urgență, pentru că străzile sunt invadate de apă. Sunt în contact cu Protecția Civilă Națională și în următoarele ore vom avea o întâlnire cu prefectul și celelalte forțe de ordine pentru a vedea cum să facem față dezastrului din aceste ore”.

A fost emisă alertă roșie pentru nordul și estul Siciliei și pentru o parte a Calabriei. Alerta roșie afectează în special provinciile Reggio Calabria și Catanzaro.

Autoritățile avertizează asupra precipitațiilor abundente și intense, cu caracter predominant de aversă, dar și asupra furtunilor.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos