Vreme rea în Italia: Un bărbat român a murit înecat din cauza inundațiilor

Un cetățean român în vârstă de 53 de ani și-a pierdut viața miercuri, 23 septembrie 2020, în urma furtunii violente care a lovit insula italiană Sardinia și a provocat inundații. Un bărbat aflat la numai câțiva metri distanță de el a încercat să-i salveze viața, dar eforturile sale au fost în van.

Potrivit publicației locale La Nuova Sardegna, tragedia a avut loc în zona Fontana delle Conce din localitatea Sassari unde bărbatul român, care se pare că trăia pe străzi, s-a refugiat sub un șopron aflat lângă niște iazuri. Furtuna violentă care a lovit localitatea în cursul serii de ieri a făcut ca apa iazurilor să crească brusc, iar conaționalul nostru s-a trezit din senin în dificultate, mai scrie sursa citată.

Un alt bărbat, care se afla la numai câțiva metri distanță de cetățeanul român, a încercat să-l ajute pe românul nostru, dar fără succes. Martorul a sunat apoi la 112 și în scurt timp a sosit la fața locului o ambulanță, iar personalul medical a încercat de asemenea să-i salveze viața bărbatului român, dar nu s-a mai putut face nimic pentru el.

La locul tragediei au intervenit și pompierii, precum și polițiștii, aceștia din urmă deschizând o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care a murit conaționalul nostru. Corpul neînsuflețit al victimei a fost transportat la Institutul Medico-Legal din localitate pentru efectuarea autopsiei.