Vreme rea în Italia: Un copil și un adolescent loviți de trăsnet în timp se ce aflau într-o tabără de cercetași

Un tânăr în vârstă de 18 ani și un băiat de 7 ani au fost loviți de unda de șoc a unui trăsnet, la Costabissara (Vicenza) sâmbătă, 9 aprilie, după ce ploi abundente cu grindină vânt și fulgere s-au abătut asupra zonei, informează Corriere della Sera.

Valul de vreme rea care a lovit regiunea Veneto ieri după-amiază a provocat nu doar pagube materiale, ci și răniți. În Costabissara fulgerul a lovit un stâlp de lumină care i-a servit ca paratrăsnet la câțiva pași de o tabără de cercetași din via Baden Powel, unde erau adunați zeci de tineri.

Unda de șoc a provocat și doi răniți, este vorba despre un băiat de 7 ani și unul de 18, care au fost transportați la secția Urgențe a Spitalului San Bortolo din Vicenza. Din fericire starea lor nu este una gravă.

Tânărul de 18 ani arbora un steag atunci când a fost lovit de șocul electric și a suferit arsuri la o mână, o parte din braț și la un picior. Băiatul de 7 ani a fost ars la o mână.

Zgomotul provocat de trăsnet (fulger însoțit de tunet) și de unda de șoc a acestuia i-a îngrozit pe cei prezenți.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Trăsnetul este o descărcare electrică disruptivă care se produce între nor şi pământ şi poate fi negativ sau pozitiv. Protecţia împotriva trăsnetului este dată de paratrăsnet, un dispozitiv inventat la jumătatea secolului al XVIII-lea de către Benjamin Franklin. Majoritatea oamenilor loviţi de trăsnet sunt surprinşi de furtună într-un loc expus sau se află în imediata vecinătate a unui copac (sau stâlp) lovit de trăsnet.

Curentul, căldura și unda de șoc provocate de trăsnete pot provoca leziuni extrem de grave care, de cele mai multe, ori sunt ireversibile. Anual, peste 24 000 de persoane își pierd viața după ce sunt lovite de trăsnet. Trăsnetul omoară mai mulți oameni decât tornadele și uraganele la un loc.