Wizz Air despre incidentul de pe aeroportul din Iași: „Siguranța pasagerilor este prioritatea noastră”

Într-un comunicat sosit pe adresa redacției noastre, reprezentanții companiei Wizz Air anunță în mod oficial că aeronava care a efectuat luni, 30 august, zborul Bergamo – Iași și care a prezentat defecțiuni la sistemul de navigație a aterizat în siguranță, fără niciun pericol pentru echipaj și pasagerii prezenți la bordul avionului.

„Aeronava închiriată care opera zborul Wizz Air W6 3672 de la Milano Bergamo la Iași pe 30 august 2021 a aterizat în siguranță la destinație, aeroportul Iași, și este verificată ca urmare a raportării unor problemele tehnice la sistemul de navigație. Wizz Air își cere scuze pasagerilor pentru orice neplăceri cauzate, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor noastre este prioritatea noastră”, au precizat reprezentanții companiei aeriene.

ISU Iași a activat planul roșu de intervenție după ce o aeronavă Airbus 321, Bergamo – Iași, cu 107 pasageri la bord, nu a putut ateriza. Cu 20 de minute înainte de aterizare pilotul a anunţat turnul de control că are probleme la sistemul de navigaţie.

Avionul a stat în aer 9 minute, timp în care s-a rotit de două ori, în jurul aeroportului, la o altitudine de 1.600 de metri, ca să consume kerosenul, pentru a micşora orice potenţial risc.

În cele din urmă, piloții au fost dirijați de la sol și avionul a reușit să aterizeze în siguranță, fără niciun pericol pentru pasageri și echipaj.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI