Wizz Air renunță la mai multe zboruri de la Suceava. Pasagerii afectați au la dispoziție mai multe soluții

Compania aeriană Wizz Air, a anunțat măsuri majore de reconfigurare și optimizare a operațiunilor sale în România.

Într-un context de dinamică acerbă în industria aviației, aceste decizii vizează îmbunătățirea fiabilității serviciilor pentru pasagerii români și menținerea unui nivel înalt al calității.

Principala modificare anunțată este închiderea bazei de operare din Suceava începând cu data de 28 octombrie 2023, informează Suceava news.

Cu toate acestea, Wizz Air va continua să opereze de pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava pe cinci dintre rutele sale principale: Londra Luton, Roma, Milano Malpensa, Dortmund și Memmingen.

Alte cinci destinații, Larnaca, Eindhoven, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais și Bologna vor fi relocalizate, acestea urmând să fie deservite de la baza din Iași.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Clienții afectați de aceste schimbări vor beneficia de flexibilitate în alegerea soluțiilor, putând opta pentru reprogramarea zborului, un credit bonus sau rambursarea integrală a sumei achitate.

Diarmuid Ó Conghaile, directorul general al Wizz Air Malta, a subliniat angajamentul companiei față de România, afirmând:

„Deși operațiunile noastre din Suceava au devenit nesustenabile, rămânem dedicați creșterii continue pe piața românească.

Wizz Air nu va părăsi Suceava, menținându-și prezența și operând peste jumătate din capacitatea anterioară.”

Acesta a adăugat că unul dintre obiectivele principale este contactarea în cel mai scurt timp a tuturor clienților afectați și oferirea de soluții adecvate.