Wizz Air suspendă două rute din România spre Italia pe perioada de iarnă

Compania aeriană low-cost Wizz Air va suspenda mai multe rute operate din aeroporturile din România începând cu sfârșitul lunii octombrie 2023.

Concret, din Cluj Napoca nu se vor mai efectua zboruri către Bari, Catania și Liverpool în sezonul de iarnă 2023/2024, relatează site-ul boardingpass.ro.

De asemenea, zborurile dintre aeroportul „Henri Coandă” din București și Riyadh (Arabia Saudită) vor fi și acestea suspendate. Cu toate acestea, compania va continua să zboare din București spre Jeddah (Arabia Saudită).

Potrivit sursei citate, zborurile dintre București și Riyadh vor fi suspendate pe termen nedefinit, dar cele trei rute din Cluj Napoca sunt așteptate să fie reluate în primăvară, transformându-se astfel în rute sezoniere.

Recent, Wizz Air a anunțat închiderea bazei operaționale de la aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava și suspendarea a șase rute.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Diarmuid Ó Conghaile, directorul general al Wizz Air Malta, a explicat această decizie spunând:

„Ca urmare a planurilor de optimizare a pieței din România, menite să sporească fiabilitatea operațională pentru clienții noștri locali, operațiunile noastre din Suceava au devenit nesustenabile”.

În momentul de față, Wizz Air rămâne singura companie aeriană care oferă zboruri comerciale regulate pe rute internaționale de la Suceava, deși TAROM și AirConnect operează zboruri către București.

Pe data de 7 septembrie 2023, angajații Wizz Air din Suceava au fost informați că baza operațională va fi închisă la sfârșitul lunii octombrie 2023. Baza găzduiește în prezent două avioane de tip Airbus A320 și zeci de angajați.

Nu este clar dacă închiderea va implica anularea rutelor, dar există posibilitatea ca acestea să fie operate cu avioane și echipaje de la alte baze.

Este demn de menționat că Wizz Air a inaugurat baza de la Suceava în decembrie 2022, subliniind angajamentul său față de aeroporturile regionale. Însă, până la sfârșitul lunii martie 2023, aeroportul din Suceava a pierdut șapte rute internaționale operate de Ryanair.

Tot în regiunea Moldovei, la începutul anului 2023, Wizz Air a închis baza operațională de la aeroportul „George Enescu” din Bacău și a suspendat majoritatea rutelor sale către și dinspre acest aeroport.