Wizz Air va suspenda în curând patru rute din România spre Italia, precum și una spre Spania

Compania aeriană Wizz Air a decis să suspende în acest an mai multe curse aeriene pe care le operează din România spre alte țări, iar patru dintre acestea sunt zboruri care aveau ca destinație diferite orașe din Italia.

Conform Boardingpass.ro,  ruta București – Ancona, deschisă de Wizz Air la 3 ianuarie 2023, va fi suspendată în perioada 22 martie – 30 octombrie 2023.

Potrivit sursei citate însă, sunt puține șanse ca această rută să fie activată din nou pe perioada următoarei ierni, Ancona nefiind o destinație populară în acest sezon.

O altă rută care urmează să fie suspendată și care a fost lansată la data de 29 septembrie 2022, este cea dinspre București spre orașul italian Rimini.

Zborurile pe acest traseu vor fi întrerupte de compania aeriană menționată mai sus la data de 15 mai 2023 și, dacă nu vor apărea modificări, vor fi reluate pe 2 noiembrie 2023.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cea de-a patra rută dintre România și Italia afectată de decizia conducerii Wizz Air este Cluj-Napoca – Perugia, zborurile dintre aceste două orașe urmând să fie suspendate în perioada 15 mai – 1 noiembrie 2023.

Zborurile între Iași și orașul Bari din sudul Italiei vor fi și ele suspendate în acest an, în perioada 21 martie – 1 noiembrie 2023.

De asemenea, Wizz Air va suspenda pe perioada verii – între 24 martie și 30 octombrie 2023 – ruta Sibiu – Madrid (Spania), mai precizează Bordingpass.ro.

De menționat că Wizz Air a renunțat la sfârșitul lunii ianuarie din acest an și la zborurile operate de pe aeroportul Otopeni spre Viena (Austria), iar alte patru rute din România spre Marea Britanie și Germania au fost sau urmează să fie suspendate în curând.

- Continuarea după publicitate -

La sfârșitul lunii ianuarie 2023, compania aeriană a închis de asemenea baza operațională de la Bacău, suspendând astfel cinci rute pe o perioadă nedeterminată, trei dintre acestea fiind spre Italia.

Mai exact, este vorba despre următoarele rute:

  • Bacău – Bologna, ultimul zbor în 29 ianuarie 2023;
  • Bacău – Roma, ultimul zbor în 29 ianuarie 2023;
  • Bacău – Torino, ultimul zbor în 30 ianuarie 2023;
  • Bacău – Bruxelles CRL, ultimul zbor în 30 ianuarie 2023;
  • Bacău – Liverpool, ultimul zbor în 31 ianuarie 2023.
@rotalianul