Zbor amânat cu o zi după ce membrii echipajului au mințit poliția că au fost jefuiți

Membrii echipajului de la compania aeriană British Airways, cu vârste de 40, 39 și 31 de ani, implicați într-un scandal după ce au pretins că au fost jefuiți în Brazilia, sunt acuzați de polițiști că au mințit.

Potrivit publicației britanice Express, aceștia urmau să opereze un zbor spre Aeroportul Heathrow din Londra în luna septembrie, în timp ce se aflau într-o escală la Rio de Janeiro, dar zborul a fost amânat cu o zi din cauza unui presupus jaf.

Investigațiile poliției au relevat că membrii echipajului „nu au spus adevărul și nu au descris ce s-a întâmplat cu adevărat în acea dimineață”.

Patricia Alemany, șefa Poliției Speciale de Suport Turistic (DEAT), a declarat pentru ziarul brazilian Globo:

„Este surprinzător cum un echipaj cu un rol atât de important petrece toată noaptea, bând și consumând substanțe ilegale, știind că a doua zi vor avea responsabilitatea de a avea grijă de zeci de persoane care vor călători ore în șir”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform poliției, membrii echipajului au pierdut telefoanele după o noapte de băutură și au inventat povestea jafului pentru a-și acoperi urmele.

Imaginile camerelor de supraveghere din noaptea respectivă îi arată pe cei trei membri ai echipajului în jurul orei 4:50 dimineața, în Rio de Janeiro.

BA-ECHIPAJ202311161850
Echipajul British Airways susprins de camerele de supraveghere. Sursă foto: Poliția din Brazilia.

Inițial, echipajul a susținut că a fost urmărit de trei bărbați de la Pedra do Sal și jefuit pe stradă în Penha, un cartier cunoscut ca fiind periculos.

Pe drumul de întoarcere la hotelul lor din Copacabana, au afirmat că au fost jefuiți din nou, fiindu-le furate toate telefoanele.

Un alt membru al echipajului a mințit despre întâlnirea cu o femeie într-un bar și a susținut că aceasta i-a pus droguri în băutură.

Asistentul șefului poliției, Danielle Bullus, a declarat: „Ei au inventat aceste povești pentru a încerca să justifice, probabil, un comportament inadecvat în afara regulilor companiei”.

Politia a declarat că al treilea membru al echipajului s-a separat de colegii săi când a băut „până la punctul de a deveni inconștient”. El avea asupra sa și o pulbere albă despre care se crede că era cocaină.

Odată ajuns la spital, bărbatul a recunoscut că a petrecut noaptea bând și consumând droguri cu două femei.