Zbor anulat deoarece pilotul era beat. A băut și petrecut toată noaptea înainte de zbor

Un pilot al companiei Japan Airlines a fost găsit în stare de ebrietate la hotelul din Dallas unde era cazat, ceea ce a dus la anularea unui zbor către Tokyo.

Conform relatărilor, pilotul, al cărui nume nu a fost făcut public, a participat la o cină cu membri ai echipajului la un restaurant din oraș, iar petrecerea a continuat ulterior în lounge-ul hotelului și în camera bărbatului.

Incidentul a avut loc marți, 23 aprilie 2024, iar poliția a fost chemată în jurul orei 02:00 dimineața, după ce un angajat al hotelului a cerut grupului să facă liniște, fără succes.

Pilotul a fost avertizat de către autorități, după cum a relatat publicația niponă The Mainichi.

Compania aeriană a efectuat o evaluare asupra pilotului, concluzionând că acesta nu era apt de zbor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Astfel, cursa programată să plece miercurea trecută la ora 11:05 de pe Aeroportul Internațional Dallas-Fort Worth spre Tokyo a fost anulată, iar cei 157 de pasageri au fost redistribuiți pe alte zboruri.

Acest incident se înscrie într-o serie de evenimente îngrijorătoare în industria aeriană, care au inclus atât defecțiuni mecanice, cât și situații de urgență la bordul avioanelor.

De exemplu, vineri, un avion Boeing a fost nevoit să aterizeze de urgență la New York, după ce un tobogan tobogan de evacuare a căzut de pe aeronavă.

Compania Delta Air Lines, care opera zborul LA-bound 520, a fost nevoită să redirecționeze avionul spre aeroportul JFK. Această situație a survenit la doar o oră după decolare, generând o alarmă de urgență.

De asemenea, Boeing se confruntă cu alte probleme tehnice semnificative, inclusiv o situație în care un panou a fost aruncat de pe un avion 737 Max în timpul unui zbor Alaska Airlines, și o altă defecțiune la un avion care a fost nevoit să aterizeze din cauza scurgerilor de lichid hidraulic.

Aceste incidente au condus la critici din partea directorului FAA, Michael Whitaker, care a acuzat compania Boeing de prioritizarea producției în detrimentul siguranței și calității. Whitaker a vizitat facilitățile Boeing în urma acestor probleme repetate, care au inclus și o serie de incidente recente, cum ar fi căderea unei roți de pe un avion ce se îndrepta către Osaka.

Compania Boeing a anunțat un control de siguranță pentru avioanele 787, după ce un zbor LATAM între Sydney și Auckland a fost afectat de o manevră neprevăzută, provocată de activarea accidentală a unui comutator de către un însoțitor de zbor.

Această succesiune de evenimente și defecțiuni a adus în prim-plan problemele de siguranță și calitate în industria aeriană, generând îngrijorări atât în rândul pasagerilor, cât și al autorităților de reglementare.