Zbor cu turbulențe puternice, 11 persoane au ajuns la spital

Un incident de zbor a pus în pericol sănătatea pasagerilor și a echipajului unei curse aeriene Delta Airlines care zbura de la Milano către Atlanta.

Conform rapoartelor, cel puțin 11 persoane au fost transportate la spital ca urmare a unor turbulențe severe întâlnite în timpul zborului.

Avionul, un Airbus A350, decolase de la Milano și se afla la aproximativ 64 de kilometri nord-est de Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson din Atlanta, când echipajul a semnalat întâmpinarea unor turbulențe severe.

Informația a fost confirmată de Federal Aviation Administration, autoritatea de reglementare a aviației civile din Statele Unite.

Aeronava a reușit să aterizeze în siguranță la ora 19:00, ora locală Atlanta (01:00, ora Italiei).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La scurt timp după aceea, 11 persoane, atât pasageri cât și membri ai echipajului, au fost transportate la spital. Compania aeriană nu a furnizat detalii suplimentare despre starea lor de sănătate.

Un total de 151 de pasageri, 10 însoțitori de zbor și patru piloți erau prezenți la bordul aeronavei.

Nu se știe câți dintre cei 151 de pasageri și 14 membri ai echipajului au suferit leziuni, în afara celor 11 care au fost spitalizați.

photo_2023-08-30_13-01-30
Zbor cu turbulențe puternice, 11 persoane au ajuns la spital

Incidentul readuce în atenția publică importanța siguranței în aviație și scoate în evidență riscurile asociate cu turbulențele în zbor, care pot avea consecințe severe asupra pasagerilor și echipajului.

Cazul va fi supus unei investigații minuțioase pentru a preveni astfel de evenimente în viitor. Video mai jos:

Distribuie acest articol