Zbor de coșmar pentru doi pasageri. Au ajuns din greșeală la peste 2.000 de km depărtare de destinația dorită

Doi soți din Marea Britanie Andrew și Victoria Gore, au trăit o experiență neașteptată și neplăcută în timpul vacanței planificate în Spania, relatează The Independent.

Ei trebuiau să zboare la Barcelona pentru a sărbători ziua de naștere a lui Andrew, în vârstă de 47 de ani, împreună cu familia și prietenii, dar au ajuns la aproape 2.200 de km depărtare, în Lituania, din cauza unei erori de îmbarcare.

Cuplul, care beneficia de bilete de asistență specială din cauza faptului că Andrew a suferit o amputație, iar Victoria este autistă, a fost îndrumat greșit către un avion Ryanair care se îndrepta spre Kaunas, în Lituania.

photo_2024-06-12_21-09-04
Andrew și Victoria Gore. Sursa foto: The Independent

Înainte de decolare, personalul de asistență de la Aeroportul dinBristol le-a verificat biletele și i-a urcat în avion.

Victoria, în vârstă de 47 de ani, a declarat: „Am întrebat însoțitoarea de zbor dacă putem să stăm împreună deoarece îmi este frică de zbor. Ea ne-a verificat din nou biletele de îmbarcare și ne-a pus în rândul doi de scaune”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, a adăugat: „Am fost plecați de multe ori și mereu am avut asistență specială, deci nu era nimic nou pentru noi. Microbuzul ne-a dus la avionul Ryanair, ne-au verificat biletele de îmbarcare și ne-au lăsat să urcăm în avion”.

Odată ajunși în avion, Andrew și Victoria au adormit și s-au trezit în Lituania, realizând că familia lor nu se afla în același avion.

„Nu ne-am văzut familia urcând în avion, așa că am întrebat dacă sunt la bord și ne-au asigurat că sunt”, a spus Victoria.

„Am băut ceva și apoi am adormit, deoarece ne-am trezit devreme. Când am aterizat, era foarte clar că eram în Lituania”. Ea a adăugat: „Eram îngrozită și speriată. Nu am încetat să plâng, a fost cel mai mare coșmar al meu”.

Pentru a ajunge în final în Spania, cuplul a trebuit să parcurgă un drum de 240 de km cu un taxi până la Riga, în Letonia, de unde au zburat mai departe spre Barcelona.

În plus, bagajele lor au fost scoase de pe zborul inițial spre Barcelona din motive de siguranță și au ajuns în Spania cu o întârziere de două zile.

Ryanair a atribuit eroarea agenților ABM, care oferă asistență specială la Aeroportul Bristol. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat:

„Aceste persoane au rezervat asistență specială pentru zborul de la Bristol la Barcelona, dar agenții ABM i-au îmbarcat greșit pe zborul către Kaunas, în ciuda faptului că pe panoul de la poartă era clar afișată destinația zborului”.

El a mai adăugat: „La sosirea pe Aeroportul Kaunas din Lituania, cei doi pasageri au informat echipajul că erau pe zborul greșit și Ryanair a rezolvat imediat să fie relocați pe următorul zbor disponibil către Barcelona, programat să decoleze de la Aeroportul Riga în dimineața următoare”.

Reprezentanții aeroportului din Bristol au declarat că au colaborat cu partenerii lor pentru a investiga acest incident și au transmis:

„Toți clienții au documentele de călătorie verificate de compania aeriană sau de agentul lor de handling la sol înainte de îmbarcarea într-o aeronavă.

De când am fost informați despre această problemă, Aeroportul Bristol a colaborat cu agentul nostru de handling aerian și cu furnizorul de asistență specială pentru a investiga circumstanțele și pentru a introduce îmbunătățiri pentru viitor”.