Zboruri Blue Air din Italia spre România și retur în a doua jumătate a lunii iunie

Compania aeriană Blue Air organizează pentru a doua jumătate a lunii iunie mai multe zboruri din orașele Torino și Florența, spre orașele Bacău și București, informează Torino Today care citează administrația aeroportului Torino-Caselle.

Între 15 și 30 iunie Blue Air va mai introduce de la Torino zboruri pentru orașele Catania, Lamezia Terme și Napoli.

Redăm mai jos zborurile spre și din România ale companiei Blue Air pentru perioada la care am făcut referință:

  • Torino – Bacău – Torino (18, 23, 25 și 30 iunie);
  • Florența- București-Florența (17, 21, 22, 24, 28, 29 iunie).

În interiorul Italiei sunt programate zborurile:

  • Torino – Catania – Torino (15, 17, 19, 21, 22, 24, 26, 28, 29 iunie);
  • Torino – Lamezia Terme – Torino (15, 19, 22, 26, 29 iunie);
  • Torino – Napoli – Torino (18, 21, 25, 28 iunie).

Blue Air anticipează astfel redeschiderea treptată a zborurilor. „Această decizie este motivată de cererea mare de pe site-ul companiei aeriene din partea pasagerilor și a agențiilor de turism”, se arată într-o notă informativă emisă de Sagat, societatea care administrează aeroportul din Torino.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În contextul alertei referitoare la răspândirea coronavirusului și al instalării situației de carantină în mai multe localități din Italia, Blue Air s-a mobilizat pentru a-și transporta pasagerii în condiții de maximă siguranță, implementând următoarele măsuri suplimentare de prevenție:

– Verificări permanente ale funcționării corecte a filtrelor de aer din avioane; filtrele HEPA din aeronavele Blue Air au performanțe similare cu ale celor folosite pentru menținerea aerului curat în sălile de operații ale spitalelor, fiind capabile să capteze peste 99,97% din microbii aerieni din aerul filtrat

– Dezinfectarea, prin nebulizare, a tuturor aeronavelor noastre. Nebulizatorul este un aparat complet automatizat care nu permite nicio eroare umană. Acesta folosește substanțe testate împotriva bacteriilor, sporilor și virusurilor, ce pătrund în absolut toate spațiile aeronavei. După 6 minute de distribuție a substanței active, avionul devine complet steril.

– Suplimentarea numărului de măști și a cantității de gel dezinfectant;

– Furnizarea de șervețele cu alcool, necesare pentru dezinfectarea mâinilor;

– Informarea permanentă a echipajelor și a pasagerilor cu privire la modalitățile de prevenție.

În plus, Blue Air a luat legătura cu factorii responsabili din Ministerului Sănătății, pentru a asigura corelarea acțiunilor proprii cu cele întreprinse de autorități la nivel național.