Zboruri Tarom din Italia spre România cu plecare din orașele Roma și Milano

Ca urmare a anunțului autorităților române privind prelungirea suspendării zborurilor dintre România și Italia cu încă 14 zile, începând cu data de 15 mai 2020, Ambasada României în Republica Italiană a solicitat organizarea de curse charter pentru a da curs solicitărilor de asistență ale cetățenilor români din Italia, aflați în situații speciale.

Ambasada României anunță pe pagina de Facebook că la data de 26 mai 2020, compania aeriană Tarom va organiza două curse, tip charter, una de la Roma la București, iar cealaltă de la Milano la București.

„Aducem la cunoștința tuturor celor aflați în situații deosebite și care doresc să ajungă în România, că au posibilitatea de a-și rezerva zborurile și achiziționa biletele de avion pentru zborurile din 26 mai pe pagina de internet a companiei (www.tarom.ro), prin intermediul Agenției Tarom Roma (prin e-mail la adresele tarom.fiumicino@tarom.it sau ufficiovenditeroma@tarom.it, respectiv prin telefon la numărul +39 06.853.05.045) precum și prin Call Center-ul TAROM, la următoarele numere de telefon: +40 21.303.44.00, +40 21.204.64.64, +40 21.303.44.44.

Prețul biletelor:

  • București – Roma – București, tarif 208 euro, cu bagaj de mână de 10 kg și bagaj de cală de 30 kg incluse;
  • București – Milano – București, cu tarif de 200 euro, cu bagaj de mână de 10 kg și bagaj de cală de 23 kg incluse.

Zborurile sunt operate în condiții speciale, sub incidența HG 394/18 mai 2020, anexa 3, art. 4., iar din aceaste considerente pasagerii care vor fi acceptati la bordul aeronavelor trebuie sa se încadreaze in următoarele categorii:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dinspre Italia spre România vor fi acceptati doar cetățenii români care doresc repatrierea conform art. 4, alin. J.

Dinspre România spre Italia trebuie:

  • să fie cetățeni italieni sau
  • să fie lucrători sezonieri cu contract de munca conform art. 4, alin. I sau
  • să fie lucrători din sectorul transporturilor, prevăzuți în anexa nr.3, la comunicarea privind implementarea culoarelor verzi („green lanes”), în temeiul orientărilor privind măsurile de gestionare a frontierelor, în vederea protejării sănătății și a asigurării disponibilității mărfurilor și serviciilor esențiale – C (2020 1897/23.03.2020).

De asemenea înainte de efectuarea zborului va rugam sa respectați condițiile de calatorie speciale, pe care le găsiți aici: tarom.ro/masuri-de-calatorie.

Pentru orice alte informații privind zborul, vă rugăm să contactați direct compania aeriană. În cazul în care liniile telefonice sunt ocupate, vă rugăm să insistați sau să transmiteți un email la adresa menționată.”

‼️ Ca urmare a anunțului autorităților române privind prelungirea suspendării zborurilor dintre România și Italia…

Gepostet von Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia am Samstag, 23. Mai 2020