Zece secrete ale tinereții eterne folosite de femeile japoneze

Zvelte, grațioase și rezervate, femeile japoneze reușesc să arate foarte tinere chiar și după vârsta de 50 de ani, spre invidia tuturor celorlalte femei de aceeași vârstă, din restul lumii.

Motivul principal al tinereții lor nu este, așa cum cred toți, nivelul de trai extrem de ridicat din Țara Soarelui Răsare, ci secretele frumuseții și sănătății care sunt cunoscute și folosite de tinerele din Japonia de la o vârstă fragedă. Iată zece dintre acestea:

Minimalismul

Niponele știu să se bucure de porții mici. Farfuriile cu ajutorul cărora se hrănesc sunt întotdeauna mici. În același timp, mâncarea nu trebuie amestecată în aceeași farfurie, pentru fiecare fel de mâncare este nevoie de un bol separat. Alimentele trebuie să fie proaspete, farfuriile decorate minim, și niciodată umplute până la refuz cu alimente.

Utilizarea uleiurilor naturale pentru piele

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Companiile de cosmetice europene și americane promovează de multă vreme produsele fără ulei, dar femeile japoneze nu vor renunța niciodată la uleiurile naturale. Cu ajutorul lor, ele își curăță eficient pielea și o salvează de la uscare. Fiecare japoneză se străduiește să găsească un ulei care este ideal pentru tipul ei de piele și să-l folosească cât mai des posibil.

Potrivit cosmeticienilor japonezi, există două chestiuni importante cu privire la uleiurile naturale. Ei nu recomandă utilizarea produselor minerale și promovează cu căldură uleiul de camelie, cel care conferă feței acel alb „de porțelan” pentru care sunt renumite femeile japoneze.

Hidratarea continuă a pielii

Ritualul tipic japonez de îngrijire a pielii dimineața și seara recomandă să vă spălați pielea cu un demachiant special, să aplicați ulterior loțiune (nu toner), apoi cremă hidratantă. Toate femeile japoneze au produse din aceeași linie pe masa de toaletă, deoarece fiecare componentă dintr-o serie de cosmetice intensifică efectul celei anterioare. Hidratarea este cheia menținerii frumuseții și tinereții.

Chizu Saeki, celebrul cosmetolog japonez sugerează să vă evaluați starea pielii în fiecare dimineață. Nu trebuie decât să vă puneți palmele ferm pe obraji pentru câteva secunde și apoi să le îndepărtați. Dacă pielea dvs. este suficient de umedă, mâinile ar trebui să se lipească ușor de față. Dacă acest efect nu este prezent, pielea are nevoie de hidratare suplimentară. Femeile japoneze nu folosesc creme exfoliante, deoarece cred că pielea hidratată și îngrijită nu are nevoie de ele.

Procedurile de curățare a pielii

Un aspect destul de simplu, dar foarte important al îngrijirii pielii japoneze este curățarea. Această procedură este considerată aproape rituală, iar demachiantele din magazinele de cosmetice japoneze sunt cu un ordin de mărime mai scumpe decât celelalte.

Experții japonezi consideră că pentru a menține frumusețea și tinerețea pielii, trebuie curățată de cel puțin două ori pe zi și, dacă este posibil, chiar mai des. Popular în rândul femeilor japoneze este uleiul hidrofil – o combinație de uleiuri, apă și un emulgator care, atunci când este aplicat, capătă o consistență cremoasă, eliminând complet murdăria.

Agresivitate minimă asupra pielii

Un secret mai greu de implementat este atitudinea „respectuoasă” a femeilor japoneze față de propria piele. Pe lângă faptul că produsele cosmetice fabricate în Japonia se disting prin compoziția lor naturală, femeile din această țară le folosesc foarte puțin.

Ele demonstrează aceeași atitudine față de chirurgia plastică și alte intervenții agresive. În loc să mențină doar frumusețea vizuală, femeile japoneze creează frumusețe naturală, sporind resursele corpului din interior. Cea mai populară procedură în cosmetologia japoneză rămâne masajul de drenaj limfatic.

Măștile de foi

Potrivit aceluiași Chizu Saeki, gheișele antice au fost primele femei care au folosit astfel de măști, aplicând pe față mătase înmuiată în apă de trandafiri. Mai târziu s-a dovedit că îngrijirea prin înfundarea temporară a porilor pielii este într-adevăr de multe ori mai eficientă, spre deosebire de măștile și esențele convenționale.

Acestea hidratează mult mai bine pielea uscată, prevenind îmbătrânirea sa  prematură. Femeile din Japonia au fost primele din lume care au beneficiat de o astfel de îngrijire cosmetică, în timp ce frumusețile europene au început să folosească măști de foi abia după 2010.

Suplimentele de dietă

În Japonia, suplimentele alimentare sunt mult mai populare decât în ​​restul lumii. Există mai puține falsuri dăunătoare printre ele, iar fiecare produs este testat timp de câțiva ani. Suplimentele alimentare cu enzime și probiotice sunt foarte populare în rândul femeilor japoneze, fiind considerate produse anti-îmbătrânire.

Dar pentru a menține frumusețea pielii, femeile japoneze folosesc suplimente de colagen și hialuronic. Suplimentele alimentare exotice nu sunt mai puțin populare în Japonia, de exemplu cele conținând sericina de mătase (de la omizile viermilor de mătase).

Proporția 4:3:2:1

Pentru patru părți de orez, japonezii servesc trei părți carne sau pește, două părți legume și o parte legumă sau fructă murată sau condiment. Aceasta este cea mai sănătoasă proporție a unui meniu. Ceaiul verde înlocuiește toate băuturile dăunătoare (de la alcool la cafea și băuturi carbogazoase). Pâinea este înlocuită cu orez.

Mâncarea este întotdeauna gătită rapid: de exemplu, prăjită cu mișcări îndemânatice într-o tigaie bine încălzită. În loc de maioneză, se folosesc sosuri ușoare pe bază de legume și oțet, sau ulei de susan și orez.

Mișcarea continuă

O imagine tipică a vieții japoneze: o persoană merge la gară, stă așteptând trenul, stă în vagon, merge la următoarea stație, apoi la serviciu, apoi înapoi. Unii chiar lucrează în picioare.

Aici, toată lumea preferă transportul în comun mașinii personale. Japonezilor le place, de asemenea, să petreacă timpul cu prietenii în aer liber, nu în apartamente sau case înghesuite.

Fericirea fără iubire

70% dintre bărbații celibatari și 60% dintre femeile necăsătorite din Japonia, cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, nu sunt implicați într-o relație romantică. Și se simt perfect confortabil așa. Valoarea unei persoane nu este determinată de succesele sale în viața privată, iar femeile pot prelua inițiativa în întâlniri la fel ca bărbații.

Căsătoriile lor nu se bazează pe dragoste și pasiune, ci pe dispoziția amicală dintre cei doi. Iar soții nu se văd foarte des, deoarece își petrec cea mai mare parte a timpului la serviciu, se întorc acasă foarte târziu și pleacă dimineața devreme.

Femeile japoneze au o mulțime de secrete de frumusețe, dar toate se rezumă la un adevăr simplu: niponele își îngrijesc pielea nu numai din exterior, ci și din interior. De aceea, reușesc să obțină nu numai rezultate vizuale excelente, ci și să rămână în armonie cu trupul lor pe tot parcursul vieții.