Zeci de răniți în urma unei explozii lângă Milano. Mai multe case au fost evacuate

Zeci de persoane au fost rănite, trei fiind în stare gravă, în urma unei explozii produse miercuri după-amiază. 7 februarie, într-o uzină chimică situată la periferia oraşului italian Milano, afirmă presa italiană.

Explozia a avut loc miercuri după-amiază la un rezervor al unei uzinei Ecosfera, pentru tratarea deşeurilor industriale din localitatea Bulgarograsso (Como), situată la periferia oraşului Milano, în nordul Italiei.

În momentul producerii deflagraţiei, în apropierea rezervorului erau 33 de angajaţi, care au inhalat gaze toxice. Majoritatea au suferit răni uşoare, dar nouă au fost spitalizaţi, trei fiind în stare gravă, relatează cotidianul La Repubblica.


Explozia a fost violentă și a fost percepută chiar la kilometri distanță, după cum spun unii dintre martori. Pe Facebook, la doar câteva minute după explozie, se putea citi: „o bufnitură tremendă” și „coloane de fum”. Un bărbat care trăiește în Bulgarograsso la câteva sute de metri de Ecosfera a spus: „Parcă era cutremur, nu doar geamurile tremurau ci și
pereții”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Explozia a generat un incendiu şi un nor toxic, astfel că autorităţile au dispus evacuarea mai multor case situate în apropierea uzinei.