Zeci de români blocați în aeroport de 24 de ore după ce zborul spre România a fost anulat

Neliniște și frustrare pentru zeci de români rămași blocați de 24 de ore pe aeroportul din Lisabona.

Potrivit ziarului Adevărul, pasagerii așteaptă de miercuri seara să plece spre București, după ce zborul WizzAir a fost amânat în mod repetat de compania aeriană. Printre pasageri se numără și mai mulți copii care reveneau în țară după un concurs de dans.

Conform relatărilor pasagerilor, compania nu a furnizat niciun fel de explicație în legătură cu amânările repetate.

Pe lângă lipsa de informații, călătorii se plâng că nu au primit nici alimente, nici cazare pentru noaptea petrecută în aeroport.

„Zborul nostru era planificat pentru aseară (miercuri, 5 iulie 2023 – n.r.) la ora 20:40, ora locală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Am sosit cu două ore înainte la aeroport, iar după ce am trecut de securitate am fost informați că zborul va avea o întârziere de 15 minute”, a declarat pentru Digi 24 una dintre pasagere.

Aceasta a continuat, dezvăluind că informațiile primite au fost inițial vagi și intermitente: „Apoi a urmat un al doilea mesaj care spunea că vom mai aștepta alte 30 de minute, iar în cele din urmă am fost informați că zborul a fost anulat.”

Nici după anularea zborului, compania aeriană nu a furnizat detalii suplimentare sau asistență pasagerilor.

„Am fost plimbați de la un terminal la altul fără niciun fel de explicație. Nici nu ni s-a oferit cazare. Din fericire, unii dintre noi avem prieteni aici în Lisabona și ne-a fost ușor să fim găzduiți, dar au fost și foarte multe familii cu copii mici, obosiți și fără pic de răbdare. Nu am primit apă și mâncare, absolut nimic”, a mai explicat pasagera.

Situația a continua și în ziua următoare, călătorii fiind nevoiți să refacă check-in, deși procedura fusese deja finalizată online.

În ciuda tuturor problemelor întâmpinate, pasagerii își păstrează speranța că vor reuși să zboare spre România.

„Sperăm să zburăm astăzi. Ni s-a spus că vom avea o escală în Roma și că abia mâine vom sosi în România, dar nu avem certitudinea că va fi așa. Așteptăm să primim informații”, a mai declarat femeia.

Până în acest moment, compania Wizz Air nu a emis nicio declarație oficială cu privire la situația creată.

Distribuie acest articol