Ziar italian laudă inițiativa românilor de a fi, de Crăciun, alături de conaționalii care lucrează ca șoferi pe TIR

„Crăciun, mâncăruri și dulciuri pentru conaționalii din parcări. Superba inițiativă de solidaritate a comunității românești din Italia”, se arată în titlul ziarului italian Caserta Sera.

Jurnalistul italian, Emiddio Bianchi, de la ziarul citat a rămas plăcut impresionat când a aflat despre frumoasa inițiativă a cetățenilor români din Italia care, prin intermediul unui grup WhatsApp, s-au organizat pentru a fi alături de șoferii români de TIR constrânși să petreacă sărbătoarea Crăciunului nu numai departe de familie și de casă, ci și singuri în cabina unui TIR, într-o parcare. Atât de impresionat încât a rupt din timpul petrecut cu cei dragi de Crăciun și a scris imediat un articol pentru a relata cititorilor italieni cât de unită este numeroasa comunitate românească din Italia și ce frumos este gestul pe care au decis să-l facă pentru conaționalii lor care, din motive legate strict de muncă, petrec sărbătorile singuri și departe de casă.

„Au împărțit între ei (membrii grupului WhatsApp) zonele unde în aceste zile de sărbătoare TIR-urile, care au devenit pentru șoferi micuțele lor apartamente, sunt parcate așa cum prevede legea și au decis să petreacă alături de ei câteva ore din zilele de sărbătoare. Și astfel, în parcările din Italia, au avut loc scene precum cele pe care vi le relatăm ca fiind imaginea unui Crăciun diferit, solidar, cu mâncăruri și dulciuri împărțite cu cine petrece mare parte din timp la volanul TIR-urilor”, scrie jurnalistul italian.

Șoferi de TIR și români rezidenți în Italia împreună într-o parcare. Sursa foto: casertasera.it

Ceea ce nu știe jurnalistul de la Caserta Sera este că nu numai în Italia, ci în toată Europa au avut loc astfel de scene. Mai mult, mulți români i-au invitat pe conaționalii noștri – șoferi de TIR – să petreacă sărbătoarea Crăciunului în casele lor.

Inițiativa românilor din străinătate a început pe grupul de Facebook „Voluntari în Europa”, același grup pe care la alegerile prezidențiale s-au organizat sute de șoferi pentru a duce la secțiile de votare românii fără mijloace de transport.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Grupul este administrat de Adriana Mureşan, şoferiţă de TIR și ea, care munceşte şi trăieşte în Spania.