Doi români din Italia, unchi și nepot, condamnați la ani grei de închisoare. Au omorât un italian

Petre Lambru, zidarul român în vârstă de 57 de ani, arestat pentru complicitate la uciderea lui Franco Lettieri, în centrul istoric al orașului Ascoli în seara zilei de 15 ianuarie, a fost condamnat la 14 ani de închisoare.

Sentința a fost pronunțată marți, 21 decembrie, de Tribunalul din Ascoli Piceno (Marche), informează Centro Pagina. Lettieri, un fost colaborator al justiției din Campania, care locuia în Ascoli, a fost ucis în plin centru istoric al orașului, lângă via dei Soderini, cu 11 lovituri de cuțit, după o ceartă cu zidarul român și cu nepotul acestuia, un tânăr în vârstă de 17 ani. Acesta a fost deja condamnat de Tribunalul pentru Minori din Ancona la 11 ani și 4 luni de închisoare.

La două zile după crimă, tânărul nepot s-a predat carabinierilor, mărturisind că el a provocat victimei loviturile fatale prin înjunghiere. Totuși, până în prezent, toate aspectele tragicului eveniment nu au fost încă clarificate. Inclusiv motivul care a dus la ceartă și apoi la uciderea lui Lettieri. Deocamdată, arma crimei nu a fost găsită. Este posibil să fi fost aruncată în râul Tronto din apropiere, imediat după crimă.

Deși tânărul român a recunoscut fapta, Parchetul din Ascoli a considerat că unchiul băiatului, aflat în prezent în închisoarea din Ascoli, a participat activ la acțiunea care a dus la comiterea faptei, lovind victima cu pumnii, în timp ce nepotul său a înjunghiat-o. La finalul rechizitoriului, procurorii Umberto Monti și Cinzia Piccioni au cerut o pedeapsă de 14 ani de închisoare pentru zidarul român.

Despăgubirea cerută de membrii familiei victimei, constituiți ca parte civilă, se stabilește separat. Înainte de pronunțarea sentinței, Petre Lambru a reiterat că nu el l-ar fi înjunghiat, ci doar s-a certat cu Lettieri. O mărturisire care nu l-a convins pe judecătorul Alessandra Panichi, care l-a condamnat. Avocatul apărării, Emiliano Carnevali, a anunțat recurs.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În imaginea articolului, strada unde a avut loc crima.