Zidar român mort în Italia la locul de muncă. S-a prăbușit cu balconul pe care lucra

O tragedie la locul de muncă a avut loc marți după-amiază, 30 mai, în Montefalco, regiunea Umbria, unde un muncitor constructor român, în vârstă de 43 de ani, a murit în timp ce efectua lucrări de renovare, informează Umbria on.

Conform informațiilor disponibile, bărbatul a căzut de la o înălțime de aproximativ trei metri, după ce placa unui balcon pe care lucra s-a prăbușit.

Încercările disperate ale personalului medical de la 118 pentru a-i salva viața nu au avut niciun succes. A fost declarat decesul muncitorului român, căsătorit și tată a doi copii.

Procuratura din Spoleto a deschis o anchetă cu privire la incident, cu ajutorul carabinierilor din Montefalco și cu cei din serviciul de prevenire și securitate în medii de muncă ale Usl Umbria 2. Corpul muncitorului de 43 de ani este în prezent la dispoziția autorităților judiciare pentru autopsie.

Sindicatele Cgil, Cisl și Uil din Umbria, împreună cu Fillea, Filca și Feneal, și-au exprimat indignarea în urma acestei tragedii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Masacrul la locul de muncă continuă și în Umbria, anul 2023 devine din ce în ce mai groaznic pentru siguranța muncitorilor”, spun sindicatele. „Cu moartea muncitorului român de la Montefalco, numărul victimelor din acest an a ajuns la zece, în doar cinci luni, un număr enorm pentru regiunea noastră. Acest ultim incident tragic este al treilea accident provocat de o cădere de la înălțime în doar două săptămâni, o statistică înfricoșătoare și intolerabilă.”

„Bolile profesionale și decesele la locul de muncă nu sunt inevitabile”, continuă sindicatele. „Acestea nu sunt o consecință tristă a destinului, ci se întâmplă din cauza lipsei de prevenție, formare și supraveghere, o consecință directă a deciziilor politice care au condus la reduceri de buget în timpul anilor. Trebuie să investim ferm în sănătate și siguranță. Întârzierile în definirea intervențiilor și a acțiunilor necesare pentru a pune capăt acestei masacre nu mai sunt acceptabile.”