Zidari români în Italia, filmați când aruncau deșeuri într-un canal. Șantierul a fost pus sub sechestru

Locuitorii unui ansamblu de blocuri de pe via del Barco din Tivoli, regiunea Lazio, au surprins și documentat un caz de poluare cauzat de angajații unei companii de construcții.

În cadrul lucrărilor de renovare a fațadelor clădirii, muncitorii, printre care 8 români și un moldovean, au fost filmați aruncând reziduuri de vopsea într-un canal și într-un recipient mare cu flori din curtea zonei rezidențiale, transformând astfel zona într-o groapă de gunoi.

Oamenii i-au înregistrat și fotografiat pe muncitori în timp ce aruncau deșeurile, furnizând dovezile necesare autorităților.

Ca urmare, pe 22 noiembrie, carabinierii din Guidonia au denunțat un antreprenor de construcții italian de 39 de ani pentru gestionarea ilegală a deșeurilor speciale periculoase.

Informațiile inițiale adunate de ziarul online Tiburno.Tv indică faptul că intervenția militarilor a fost declanșată în urma unei plângeri depuse de administratorul blocurilor, care a inclus înregistrările video și fotografiile realizate de doi proprietari de apartamente din clădire.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timpul investigației, autoritățile au identificat 12 muncitori, dintre care 8 români, un bulgar, un macedonean, un moldovean și un sârb. Nu au fost luate măsuri împotriva acestora, deoarece imaginile și filmările nu arătau clar fețele autorilor, iar muncitorii erau adesea filmați de la spate.

Totuși, pentru carabinieri a fost evident că muncitorii aruncau reziduuri de vopsea atât în canal, cât și în vasul mare de flori din interiorul curții.

Proprietarul de 39 de ani al firmei subcontractante a lucrărilor avea obligația de a supraveghea acțiunile angajaților săi.

Ca urmare, zona de construcție din curtea ansamblului de blocuri, acum transformată într-un depozit de aruncat deșeuri, a fost sechestrată de autorități.