Ziua Eroilor în România – celebrată în fiecare an odată cu sărbătoarea Înălțării Domnului

Ziua Eroilor este celebrată joi 6 iunie, de sărbătoarea Înălţării Domnului, în întreaga ţară prin ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane şi jerbe de flori la mormintele şi monumentele eroilor români căzuţi la datorie, de-a lungul timpului, pe câmpurile de luptă.

Ministerul Apărării Naţionale organizează în toate marile garnizoane din ţară ceremonii militare şi religioase dedicate Zilei Eroilor.

Patriarhia Română a anunţat că slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc vor fi oficiate joi, la sărbătoarea Înălţării Domnului, în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, la troiţele şi monumentele închinate acestora.

De asemenea, în toate lăcaşele de cult vor fi trase clopotele la ora 12:00 iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ va fi păstrat un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei.

Ziua Eroilor este o sărbătoare națională din România pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. În România prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI