20 martie – Ziua Internațională a Fericirii. Florile, iarba și rozmarinul te fac fericit

Organizaţia Naţiunilor Unite a proclamat data de 20 martie Ziua Internațională a Fericirii. Decizia a fost luată la propunerea statului Bhutan, fiind aprobată în umanimitate de cei 193 de membri ai ONU.

Oamenii de ştiinţă susţin că fericirea depinde foarte mult de lucrurile mărunte din viaţa noastră. Psihologii afirmă că trebuie să zâmbim mai mult, să dormim nu mai puţin 6 ore şi 15 minute, să ne găsim un loc de muncă aproape de casă şi să facem câte ceva nou în fiecare zi. Puterea de a trece peste neplăceri este un alt secret spre un trai fericit, iar fericirea nu poate fi atinsă în totalitate fără a putea să accepţi cine eşti cu adevărat.

Dacă te simți deprimat, încearcă să miroși citrice

Mirosul acestor fructe pline de vitamina C îți dă energie și te face mai activ, iar studiile au arătat că aroma lămâilor, în particular, reduce stresul și lasă o impresie pozitivă asupra celorlalți. Această stare apare deoarece asociem curățenia cu mirosul de citrice, potrivit Reader’s Digest.

Florile: Nu degeaba se spune că nu ar trebui să te mai oprești să te bucuri de mirosul florilor. Lavanda sau iasomia se numără printre florile cu cel mai puternic efect asupra stării de spirit, ajutând în vindecarea depresiei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pinul: Pinul este asociat cu iarna și cu vacanța de sărbători, iar cercetătorii au constatat că mirosul său reduce stresul. Un studiu desfășurat la Universitatea Kyoto din Japonia a arătat că pacienții care suferea de depresie și anxietate se simțeau mult mai bine, după o plimbare într-o pădure de pini.

Cremele cu protecție solară: Cremele cu protecție solară îți amintesc de soare și plajă, așa că nu este de mirare că îți cresc nivelul de fericire.

Rozmarinul: Rozmarinul nu este doar un condiment, reușind să amplifice puterea creierului. Studiile au arătat că mirosul de rozmarin îmbunătățește memoria și starea de spirit.

Iarba proaspăt tăiată:

Mirosul de iarbă proaspăt tăiată relaxează oamenii și îi face să se simtă fericiți, potivit cercetătorilor australieni. Acest lucru se întâmplă deoarece iarba tăiată eliberează o substanță chimică ce are efecte benefice asupra stării noastre de spirit. Mirosul are un impact atât de puternic, încât previne declinul mental cauzat de înaintarea în vârstă.