Ziua Națională a României, sărbătorită în Italia cu un concert organizat de corul ARPEGGIO

După triumful înregistrat la festivalul internațional de muzică corală „ROOTS FEST 2023”, corul Arpeggio, sub conducerea renumitului dirijor Gian Luigi Zampieri și alături de talentata naistă Ana Maria Dumitrache, revine pe scena muzicală europeană cu seria de concerte „Confluențe Muzicale”.

Acest proiect remarcabil este posibil datorită sprijinului financiar al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni – Secretariatul General al Guvernului.

Prima etapă a turneului a avut loc la 3 septembrie, în Veneția, la biserica Santi Apostoli di Cristo, o colaborare cu Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția.

A doua reprezentație va fi găzduită pe 26 noiembrie la Chiesa dei Santi Giuseppe e Ignazio din Bologna, marcând sărbătoarea Zilei Naționale a României.

locandina confluenze musicali online

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Această etapă se bucură de suportul Consulatului General al României la Bologna, Parohiei Sfânta Cruce a Românilor din Bologna și Asociației Betania. Evenimentul este organizat sub patronajul Ambasadei României în Republica Italiană și al Asociației Naționale Corale din România.

Turneul va continua cu spectacole în Roma, Viena și Madrid.

În acest an, Arpeggio și Gian Luigi Zampieri au început colaborări cu tineri artiști români talentați din diverse țări, printre care se numără Andreea Chira, naistă stabilită în Austria, și Sabin Iordache, oboist din Elveția.

Repertoriul divers al turneului include lucrări ale compozitorilor Nicolae Lungu, Nicolae Moldoveanu, Ioan D. Chirescu, Astor Piazzolla, John Rutter, Cesar Franck, Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart și Johann Sebastian Bach.