Ziua Națională a României sărbătorită de românii din Calabria – Lamezia Terme

Ziua Unirii a fost celebrată și de românii din Lamezia Terme. Evenimentul a avut loc în ziua Sfântului Andrei – protectorul poporului român, fiind organizat de Asociația Pro România în colaborare cu Parohia Ortodoxă Sf. Caterina din Lamezia Terme si mulți voluntari.

Alături de comunitatea românilor, la sărbătoarea celor 101 ani de la constituirea României Mari, au fost prezente atât autoritățile italiene cât şi o delegație de la Consulatul General al României la Bari condusă de Consulul General, Lucreția Tănase.

În deschidere Episcopul Lameziei, Monsignor Giuseppe Squillaci, a salutat si a binecuvântat pe toți cei prezenți, apoi a urmat o scurtă prezentare a evenimentelor care au dus la înfăptuirea Marii Uniri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Programul artistic alcătuit din cântece, poezii patriotice și dansuri a fost pregătit de copiii care frecventează Şcoala Românească și de grupul de dansatori „Dor călător”.

La acest eveniment a fost prezent şi primarul oraşului care a felicitat comunitatea românească pentru integrare şi pentru buna colaborare dintre aceasta şi cea italiană.

În încheiere nu puteau să lipsească „Hora Unirii” şi un buffet cu dulciuri traditionale.


Organizatorii mulțumesc pe această cale tuturor pentru participare si urează la mulți ani românilor, oriunde s-ar afla!