Ziua Națională a României sărbătorită în Sardinia cu ansamblul „Doina Chioarului” din Maramureș

CGIL – Confederazione Generale Italiana del Lavoro, în colaborare cu CNSLR FRĂȚIA România și Primăria din Nuoro, organizează la 1 decembrie 2019 o întâlnire cu românii din comunitatea din Sardinia cu ocazia Zilei Naționale a României. Vor avea loc discuții privind legislația muncii, drepturile lucrătorilor la locul de muncă, precum și un program artistic cu participarea ansamblului românesc „Doina Chioarului” din Maramureș.

Evenimentul va avea loc la Nuoro, în sala de reuniuni de la Parrocchia Beata Maria Gabriella din via Giuseppe Biasi, numărul 10, cu începere de la ora 10:30.

Vor fi prezenți: Michele Carrus, secretar regional CGIL Sarda, Giacomo Pani, secretar provincial CGIL Nuoro Ogliastra, Leonard Sorin Barascu, președinte CNSLR FRATIA România, Mircea Ciocan, președinte CNSLR FRATIA Maramures, Don Pietro Borrotzu, responsabil cu problemele muncii al Diecezei Nuoro, Andrea Soddu, primarul localității Nuoro.

Vor încânta publicul prezent, grupul folk „Doina Chioarului” precum și alți artiști de origine română.

Contra cost va fi servită celor prezenți masa de prânz. Mai multe detalii pe pagina Facebook a reprezentantei CGIL în Sardinia, românca Cristina Tanco.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai jos, publicăm mesajul româncei Cristina Tanco, reprezentant CGIL în Sardinia:

„Dragi români din Sardinia, ne-am propus ca în data de 1 decembrie, fiind Ziua Națională a României, anul acesta să fie un prilej de a ne întâlni cu cât mai mulți români din întreaga insulă. Un prilej de a ne cunoaște, de a sta împreună dar mai ales de a ne uni într-o zi cu o semnificație specială pentru noi toți. De aceea aș avea o rugăminte la voi. Încercați să participați cât mai mulți. Știu că mulți dintre voi lucrați sau pentru mulți, orașul în care se desfășoară evenimentul este prea departe. Dar mereu vorbim de schimbări și nu reușim să facem pasul cel mare… acela de a ne aduna cât mai mulți români și de a demonstra că uniți putem să realizam multe lucruri frumoase și interesante.”