Regiunile din Italia unde au fost declarate zone roșii locale în contextul pandemiei de COVID-19

Chiar dacă nicio întreagă regiune din Italia nu se află în zona roșie, de la nord la sud există numeroase măsuri adoptate la nivel local care includ interdicții de călătorie și activități închise în cadrul unor localități, comune sau chiar provincii întregi. De exemplu, provinciile Bolzano, Perugia, Pescara, Chieti vor fi zone roșii pe tot parcursul lunii februarie, dar și foarte multe orașe, informează Skytg24.

Regiunea Alto Adige

Provincia provincia autonomă Bolzano este declarată zonă roșie până la data de 28 februarie 2021. În următoarele localități s-au adoptat măsuri și mai stricte (zone roșu-închis): Merano, Rifiano, San Pancrazio, Moso in Passiria, Malles Venosta, Lana, San Martino in Passiria, Caines și San Leonardo in Passiria, unde până pe data de 7 martie, pentru a intra sau ieși din localitate este nevoie de un test cu rezultat negativ efectuat maxim cu 72 de ore în urmă.

Regiunea Liguria

Începând de miercuri, 24 februarie până vineri, 5 martie, orașele Ventimiglia (inclusiv localitățile limitrofe) și Sanremo vor fi zone roșii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Regiunea Molise

Regiunea cu cele mai multe zone roșii locale este Molise, unde o comună din patru sunt zone roșii, cel puțin până la 7 martie. Sunt zone roșii localitățile: Termoli, Acquaviva Collecroce, Campomarino, Casacalenda, Castelmauro, Civitacampomarano, Colletorto, Guardialfiera, Guglionesi, Larino, Mafalda, Montecilfone, Montefalcone del Sannio, Montemitro, Montenero di Bisaccia, Montorio nei Frentani, Porto Palata Rotello, San Felice del Molise, San Giacomo degli Schiavoni, San Giuliano di Puglia, San Martino in Pensilis, Santa Croce di Magliano, Tavenna și Ururi, care se aflau deja în zona roșie de câteva zile, pe lângă Bonefro, Lupara , Montelongo, Morrone del Sannio și Provvidenti adăugate recent.

Regiunea Umbria

Una dintre zonele cu numărul cel mai mare de infecții cu coronavirus din ultimele săptămâni a fost Umbria, atât de mare încât s-a emis ipoteza că ar putea trece în zona roșie, dar a rămas zonă portocalie. O mare parte a teritoriului însă este zonă roșie până pe 28 februarie. În special, întreaga provincie Perugia și localitatea San Venanzo, din provincia Terni.

Regiunea Abruzzo

Abruzzo este, de asemenea, în zona portocalie după creșterea numărului cazurilor de coronavirus datorită variantei provenite din Marea Britanie, care pare să predomine deja în unele zone declarate „roșii”. Două provincii întregi, Pescara și Chieti sunt zone roșii cel puțin până la sfârșitul lunii februarie. Aici, 65% din cazurile noi sunt legate de varianta engleză.

Regiunea Marche

Regiunea Marche este zonă galbenă, dar până sâmbătă, 27 februarie, în provincia Ancona se poate intra și ieși doar pe baza declarației pe propria răspundere și numai în caz de necesitate. De la 23 februarie, la miezul nopții și până la ora 24:00 de sâmbătă, 27 februarie, 20 de localități din provincia Ancona devin zone portocalii. Acestea sunt: Ancona, Camerata Picena, Castelfidardo, Castelplanio, Chiaravalle, Cupramontana, Falconara Marittima, Filottrano, Jesi, Loreto, Maiolati Spontini, Monte San Vito, Osimo, Ostra, Polverigi, Sassoferrato, Senigallia, Serra De’ Conti, Sirolo, Staffolo.

Regiunea Lombardia

Sunt planificate mai multe zone roșii în Lombardia, unde, din ordinul guvernatorului Fontana, comunele Bollate, Castrezzato, Mede și Viggiù au impus restricții de deplasare până la 24 februarie, iar termenul este posibil să fie prelungit. Mai multe localități au decis închiderea școlilor, datorită creșterii numărului de cazuri, îndeosebi în provincia Brescia. După cazurile Mede și Casorate și administrația municipală din Linarolo a stabilit închiderea școlii elementare și gimnaziale până luni, 8 martie.

Regiunea Piemont

În Piemont, zonă roșie din 20 februarie pentru localitatea Re, din provincia Verbano-Cusio-Ossola, ceea ce pare a fi în prezent zona cea mai afectată de varianta engleză a virusului SARS-CoV-2. Măsura restrictivă va rămâne în vigoare până pe 26 februarie.

Regiunea Lazio

În Lazio există trei comune în zona roșie: Colleferro, Carpineto, în provincia Roma și Roccagorga în provincia Latina.

Regiunea Sardinia

În Sardinia, zona roșie a fost impusă în comuna Bono, din provincia Sassari. Măsura va fi în vigoare până la data de 6 martie.