17 români au înșelat statul italian cu peste 50.000 de euro. Au primit în mod ilegal Venitul de cetățenie

Carabinierii din Genova, zona cartierului Sampierdarena, în colaborare cu oficialii INPS, au denunțat 17 persoane, toate de naționalitate română, cu vârste cuprinse între 23 și 33 de ani, care au obținut în mod ilegal Venitul de cetățenie pentru un prejudiciu de peste 50.000 de euro în dauna statului italian.

Potrivit informațiilor transmise de ANSA, cei 17 români au prezentat declarații false asupra reședinței pentru a obține beneficiul. Unii dintre ei au primit în total până acum 1.500 de euro, dar sunt și care au reușit să obțină de-a lungul timpului până la 5.500 de euro de fiecare.

Guvernul Meloni intenționează să revizuiască Venitul de cetățenie (Reddito di cittadinanza), măsură de combatere a sărăciei în vigoare din aprilie 2019, prin limitarea numărului de beneficiari.

Meloni a precizat că dorește să mențină și acolo unde este posibil să crească sprijinul financiar necesar pentru cei care au cu adevărat nevoie și nu pentru persoanele care sunt în „condiții bune de muncă”. Pentru aceștia din urmă „soluția nu poate fi Venitul de cetățenie, ci munca”.