Bărbat din Italia care se ascundea în dulap pentru a-și prinde soția cu amantul, condamnat la închisoare cu suspendare

Un bărbat din localitatea Villafranca, provincia italiană Verona din Veneto, a fost condamnat marți, 31 octombrie 2023, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare și la plata unei despăgubiri de 5.000 de euro către fosta sa soție, după ce a încercat să o prindă în flagrant într-o presupusă relație extraconjugală.

La data de 7 ianuarie 2023, relatează ziarul Corriere della Sera, bărbatul s-a ascuns în dulapul din dormitor, așteptând să-și surprindă soția împreună cu amantul ei.

Cu toate acestea, când și-a făcut apariția din dulap, nu a găsit-o decât pe femeie în lenjerie intimă și în stare de șoc, care tocmai se întorsese obosită de la muncă.

Bărbatul a încercat să o fotografieze cu telefonul mobil în această stare, însă fără să găsească vreo dovadă a infidelității.

Femeia, uluită și epuizată, nu a bănut niciodată că soțul ei o suspecta de infidelitate și că acesta își punea în scenă propriul film pentru a o prinde în flagrant.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Judecătoarea Livia Magri de la Tribunalul din Verona l-a condamnat pe bărbat, apreciind că acțiunile sale au fost un exces de zel nejustificat, având în vedere că soția lui nu făcea decât să se întoarcă de la muncă.

În cadrul procesului, victima s-a constituit parte civilă, solicitând despăgubiri pentru trauma suferită.

Bărbatul, în schimb, a susținut că acțiunile sale au fost motivate de convingerea fermă că soția îl înșela, însă nu a putut să ofere nicio dovadă în acest sens.

Tribunalul a decis în favoarea femeii, condamnându-l pe bărbat la închisoare cu suspendare și la plata unei despăgubiri de 5.000 de euro.

Acum, pe lângă sancțiunile legale, bărbatul trebuie să își asume și consecințele acțiunilor sale în plan personal, având în vedere că relația de cuplu a fost iremediabil afectată.

Incidentul din ianuarie a pus capăt căsniciei lor, lăsând în urmă o poveste bizară și o lecție dură despre încredere și respect într-o relație.