2 tornade violente devastează Roma: case distruse, doi morți și mai mulți răniți!

O furtună puternică, cu ploaie și vânt intens s-a abătut asupra Romei astăzi după-amiază, duminică, 6 noiembrie, care a devastat pur și simplu periferiile orașului.

S-au format două tornade de vânt puternic cu viteze de peste 160 km/oră!

Una dintre ele, a traversat partea periferiei de nord a orașului, de la nord/vest spre sud/est urmând traiectoria curenților de aer rece.  S-a format la Anguillara Sabazia pe malul lacului Bracciano, de unde a parcurs mai mulți kilometri, până la Cesano, ajungând astfel până la porțile orașului!

O altă tornadă, a lovit partea litoralului, în zona Ladispoli.

Și interiorul orașului s-a confruntat cu furia vântului și a ploii, în acest moment făcându-se evaluarea pagubelor produse de furtuna puternică.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Fotografie Alessio Campana. Copyright ANSA
Fotografie Alessio Campana. Copyright ANSA

Bilanțul furtunii abătute asupra Romei și a periferiilor sale este unul foarte grav: la Ladispoli, pe via Ancona, în centrul orașului, bucăți din zidurile ultimelor două etaje ale unui bloc s-au dărâmat din cauza vântului deosebit de puternic, căzând în stradă și provocând un mort și mai mulți răniți.

Un alt bărbat, în vârstă de 74 de ani, e mort la Cesano în urma căderii unui copac masiv care l-a prins dedesubt.

 

Fotografie Alessio Campana. Copyright ANSA
Fotografie Alessio Campana. Copyright ANSA

S-au înregistrat numeroase daune, copaci dezrădăcinați, verande ridicate de furia vântului și mai multe mașini distruse de copacii prăbușiți asupra lor dar și de obiectele aruncate de vânt.

În zonele afectate, circulația feroviară a fost întreruptă momentan, aceasta fiind reluată ulterior. Pe linia Roma – Civitavecchia – Grosetto, furtuna a provocat daune majore la rețeaua electrică și circulația se efectuează pe sens unic, alternat. Circulația trenurilor a fost închisă și între Santa

Fotografie Alessio Campana. Copyright ANSA
Fotografie Alessio Campana. Copyright ANSA

Severa și Maccarese. Arbori căzuți de-a latul străzii și pe via Aurelia, între Cerveteri și la Ladispoli.

”Ca urmare a puternicii furtuni care a colpit multe zone ale orașului, recomandăm celor care nu au suferit daune, să rămână în casă pentru a nu îngreuna munca echipelor de salvare și pompieri. Toți cei care au suferit de pe urma evenimentului și au nevoie de ajutor, pot suna la numerele de telefon: 06 99231313 sau 06 99231234. Presupunem că mâine școlile vor fi închise. Vom reveni cu noutăți în următoarele ore”, informează primarul orașului Ladispoli, Crescenzo Paliotta.

 

Sunt înregistrate probleme de trafic, cu închiderea străzilor în urma căderii de arbori și ramuri, în zonele din interiorul orașului Roma: Viale dei Parioli la intersecția cu Viale della Moschea, Via Stresa cu Via Menaggio, via Leone V cu Via Degli Scipioni, via di Casal Selce, Viale Carso, Pellegrino Matteuci, via Guido Guinizzelli, pe Lungotevere Flaminio în apropiere de via Luigi Canina și pe Lungotevere dei Sangallo, în apropiere de Ponte Mazzini.

Pe Viale Kant, furtuna a provocat un accident cu blocarea străzii, aproape de Mercato Rionale.

Traficul a fost ralentat și pe via Carlo Alberto, lângă Piazza S.Maria Maggiore cât și pe tronsonul urban al autostrăzii A24.

În toată regiunea Lazio se menține starea de alertă meteo pentru următoarele 24 de ore.